Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Jätehuolto

Jätehuollon järjestelyt perustuvat jätelakiin ja kunnallisiin jätehuoltomääräyksiin. Jätehuollon palvelutehtävät kuten muun muassa jätteen kuljetuksen, keräilyn ja käsittelyn järjestämisen hoitaa kuntien omistama jätehuoltoyhtiö Jätekukko Oy. Jätekukko on kuntien omistama palveluyhtiö, joka tuottaa kaikki kiinteistön päivittäiseen jätehuoltoon liittyvät palvelut. Palveluihin kuuluvat jätteenkuljetuspalvelut, jätehuollon palveluneuvonta, lajitteluasemat, Kuopion jätekeskus sekä Rinki-ekopisteverkostoa täydentävät ekopisteet.

Kerätty yhdyskuntajäte toimitetaan Riikinnevan ekovoimalaitokselle hyödynnettäväksi materiaalina ja energiana. Kuopion jätekeskuksessa, lajitteluasemilla ja ekopisteissä otetaan vastaan hyödynnettäviä jätteitä ja ohjataan jätemateriaaleja uusiokäyttöön. Jätekeskuksessa on hyödyntämiseen kelpaamattoman jätteen loppusijoitusalue.

Jätekukon lajitteluasemille kotitaloudet ja yritykset voivat toimittaa sellaiset jätteet, joita ei voi laittaa tavalliseen jäteastiaan kokonsa tai ominaisuuksiensa vuoksi. Tavallista jäteastiaan kuuluvaa talousjätettä ei vastaanoteta lajitteluasemille.

Jätehuollon järjestämisen viranomaistehtävät hoitaa Savo-Pielisen jätelautakunta. Jätehuollon järjestämisen viranomaistehtäviin kuuluvat muun muassa:

  • jätehuoltomääräysten hyväksyminen
  • jätehuoltomääräysten mukaisten ilmoitusten ja poikkeamishakemusten käsitteleminen
  • jätetaksan hyväksyminen ja jätemaksua koskevien hakemusten käsittely
  • jätehuollon palvelutasosta päättäminen
  • jätehuoltoon liittymisvelvollisuuden toteutumisen seuranta

Kunta hoitaa romuajoneuvojen siirrot ja Säyneenjoen maankaatopaikan, jossa vastaanotetaan maa-aineksia, kantoja ja puutarhajätteitä.

Jätekukko Oy
Asiakaspalvelu
017 368 0152 (arkisin klo 9-15)
asiakaspalvelu@jatekukko.fi
Sähköinen asiointi Omakukko

Siilinjärven lajitteluasema
Teollisuustie 5
Avoinna:
maanantaina klo 8-16
keskiviikkona klo 10-18
perjantaina klo 10-18

Savo-Pielisen jätelautakunta
Kuopion kaupunki
PL 1097 (Suokatu 42)
70111 Kuopio
017 185 668
jatelautakunta@kuopio.fi