Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Jätehuoltoon liittyminen

Asuinkiinteistöjen  ja vapaa-ajan asuntojen tulee järjestää jätehuolto liittymällä kunnan järjestämään jätehuoltoon. Omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon liittyminen voidaan tehdä omalla jäteastialla, kimppa-astialla tai aluekeräyspisteen kautta. Oma jäteastia tyhjennetään säännöllisesti sovitulla jätehuoltomääräysten mukaisella tyhjennysvälillä. Kimppa-astia on lähikiinteistöjen yhteinen jäteastia. Kimpan voi perustaa sekajäteastialle ja myös biojäteastialle.

Aluekeräyspiste soveltuu lähinnä taajaman ulkopuolella sijaitseville vakituisille asuinkiinteistöille ja erityisesti vapaa-ajan kiinteistöille, jotka ovat kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen ulkopuolisella alueella.

Vapaa-ajan asunnon jätehuolto voidaan hoitaa omakotitalon jäteastian kautta, jos kiinteistöt ovat lähikiinteistöjä (eli ns. koti-mökki-kimppa) tai poikkeustapauksissa, jos vapaa-ajan asunto sijaitsee kiinteistöittäisen keräyksen ulkopuolella eikä kotimatkalla ole kohtuullisesti saavutettavaa aluekeräyspistettä.

Jätehuoltoon liitytään Jätekukko Oy:n sähköisen asiointipalvelun (Omakukko) kautta tai ottamalla yhteyttä Jätekukko Oy:n asiakaspalveluun
017 368 0152 (arkisin klo 9–15)
asiakaspalvelu@jatekukko.fi