Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Työllisyyspalvelut

Kuntakokeilun asiointi on suljettu ajalla 17.6.-11.8.2024. Info avoinna seuraavan kerran 12.8. klo 9

Voit jättää yhteydenottopyynnön Siilinjärven työllisyyden kuntakokeiluun osoitteessa tyomarkkinatori.fi.

044 740 1237

tyollisyyspalvelu@siilinjarvi.fi

Työllisyyden kuntakokeilu – Tervetuloa Kuopion seudun työllisyyden kuntakokeiluun Siilinjärvelle!

Työnhakijoiden palveluihin on tullut muutoksia 1.3.2021 alkaen. Kuopio, Siilinjärvi, Lapinlahti, Iisalmi, Sonkajärvi ja Vieremä ovat mukana valtion työllisyyden kuntakokeilussa ja muodostavat yhdessä Kuopion seudun kokeilualueen. Kuntakokeilun aikana tietyt työ- ja elinkeinopalveluiden tehtävät siirtyvät kuntien tehtäviksi, ja tämän myötä osa Pohjois-Savon TE-toimiston asiakkaista siirtyy kotikuntansa asiakkaaksi.

Työnhakija ilmoittautuu normaalisti TE-toimistoon, joka ohjaa kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi. Siirtyminen kuntakokeiluun tapahtuu automaattisesti, joten työnhakijan ei itse tarvitse olla yhteydessä kuntakokeiluun tai TE-toimistoon asiakassiirron vuoksi.

Kuopion seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakkaiksi siirtyvät seuraavat asiakasryhmät:

  • kaikki alle 30-vuotiaat työttömät työnhakijat riippumatta siitä saavatko he työmarkkinatukea, työttömyyspäivärahan peruspäivärahaa vai ansiopäivärahaa
  • työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat, joilla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan
  • kaikki vieraskieliset ja maahanmuuttajat iästä tai työttömyyteensä liittyvistä etuuksista riippumatta

Kuntakokeilussa työnhakijalle tulee oma asiantuntija, joka auttaa ja neuvoo kaikissa työllistymiseen liittyvissä asioissa. Parhaiten yhteyden omaan kuntakokeilun asiantuntijaan saa jättämällä yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelussa (www.te-palvelut.fi) tai muilla yhteydenottotavoilla (yhteystiedot löydät alhaalta).

Miten sinun täytyy toimia, jos olet kokeilun asiakas?

Jos olet aiemmin sopinut TE-toimiston kanssa työnhakuun liittyvistä tapaamisista, palveluista tai tehtävistä, muista hoitaa ne sovitusti määräaikaan mennessä. Tällöin työttömyysturvaasi ei tule katkoksia.

Ilmoita mahdollisista muutoksista verkossa Oma asiointi -palvelussa:

  • jos yhteystietosi muuttuvat tai tilanteesi muuttuu (esim. aloitat työt tai opinnot)
  • jos tarvitset apua tai neuvoa, voit jättää yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelussa ja sinuun otetaan yhteyttä viiden (5) arkipäivän sisällä.