Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Rekrytointipalvelut

Pohjois-Savon TE-palvelut

Kokonaisvaltaisia rekrytointipalveluja, työtä ja tekijöitä, tukea muuttuviin tilanteisiin muutosturvasta.

Käänny TE-toimiston puoleen, kun etsit työntekijää. Tunnemme alueemme työntekijät ja työmarkkinat. Autamme sinua löytämään juuri oikean osaajan. Vastaanotamme avoimen työpaikan ja julkaisemme sen sovituissa kanavissa. Neuvomme asioissa, jotka liittyvät työpaikan täyttämiseen. Etsimme sopivia ehdokkaita ja esittelemme heitä työnantajalle. Koulutamme työntekijöitä suoraan työnantajan tarpeisiin. tehoa rekrytointiin MessiLive.fi’n avulla. Kaikkea tätä tarjoamme yrityksille Pohjois-Savossa.

Pohjois-Savon Te-palvelujen työnantaja- ja yrityspalvelut

Tukea henkilöstön palkkaamiseen

Palkkatuki, työllistämisen kuntalisä, kesätyöseteli ja työkokeilu tutuksi 

Kun yrityksessäsi on työntekijälle tai harjoittelijalle tarvetta, ilmoita siitä Työmarkkinatorilla Työnantajat ja yrittäjät – Työmarkkinatori (tyomarkkinatori.fi) Sivustolla on laajasti tietoa työllistämisestä, voit myös olla yhteydessä meihin, niin opastamme sinua eteenpäin. Alla lisätietoa palkkaamisen tuista. 

Palkkatuki 

Palkkatukea myönnetään työnantajalle työttömien työnhakijoiden palkkakustannuksiin ja korvauksena työnohjaukseen käytetystä ajasta. Työnantaja, joka palkkaa työttömän työnhakijan, voi saada tukea palkkatukena 50 prosenttia palkkakustannuksista. Alentuneesti työkykyisen työllistämiseen voi saada tukea 70 prosenttia. TE-toimisto tai kuntakokeilu arvioi, että tuki on tarkoituksenmukainen keino edistää työttömän työnhakijan työllistymistä ja päättää erikseen jokaisen tukijakson keston ja määrän. Tieto palkkatuesta on kirjattu työttömän työnhakijan työllistymissuunnitelmaan tai palkkatukikorttiin. Palkkatuen hakee siis palkkaava työnantaja ennen työsopimuksen alkamista, mutta oikeus siihen määräytyy työnhakijan perusteella. Palkkatuen lisäksi työttömän työnhakijan palkkaava yritys voi hakea kunnan työllistämisen kuntalisää. 

Työllistämisen kuntalisä 

Siilinjärven kunnan työllistämisen kuntalisä Työllistämisen kuntalisä 2024 Siilinjärvellä | Siilinjärven kunta (siilinjarvi.fi) Kuntalisä on mahdollista saada, mikäli palkkaa, tai on palkannut kuntakokeilun asiakkaan. Kuntakokeilun asiakkaita ovat mm. kaikki alle 30-vuotiaat työttömät työnhakijat ja kaikki vieraskieliset ja maahanmuuttaneet työnhakijat. Lisä on tarkoitettu uuden henkilön palkkaamisesta syntyviin rekrytointi-, työtila-, työvaate-, perehdyttämis- ja ohjauskustannuksiin.  

Kesätyöseteli 

Siilinjärven kunta jakaa kesätyösetelin siilinjärveläisille 9. luokan päättäville nuorille. 

Kesätyösetelin avulla kunta haluaa tukea nuorten työllistymistä ja mahdollistaa työelämään tutustumisen. Kesätyösetelin arvo on 310 euroa. Nuori saa yhden henkilökohtaisen kesätyösetelin. Nuori etsii ja hakee itse kesätyöpaikan. Kesätyösetelin työjakson on sijoituttava 3.6.- 2.8.2024 väliselle ajalle. Lisätietoja ja ohjeita nuorille ja työnantajalle Kesätyöseteli 2024 | Siilinjärven kunta (siilinjarvi.fi)  

Työkokeilu 

Työkokeilussa tehdään työpaikalla yleisesti tehtäviä töitä ja mietitään ammatinvalinta- ja uravaihtoehtoja tai kokeillaan palata työelämään, jos on syystä tai toisesta ollut pidempään poissa töistä. Työkokeilu ei ole työsuhde. Sen kesto on yleensä 1 – 6 kk, työaika 4 – 8 tuntia päivässä. Työkokeiluun osallistujalle ei makseta palkkaa, hän on kuitenkin oikeutettu työkokeilun ajalta etuuteen (yleensä työttömyysetuus), jota tilanteensa mukaan muutoinkin saa. Usein etuutta korotetaan työkokeilun ajaksi, kun kokeilusta on sovittu omassa suunnitelmassa. Työkokeilupaikan voi tarjota yrittäjä, yhdistys tai muu organisaatio. Paikasta voi ilmoittaa TE-toimistoon ja/tai vaikka oman yrityksensä verkkosivulla, sosiaalisen median kanavissa, kunnan työllisyys/yrityshenkilöille, Ilmoittamalla toimiston/myymälän ikkunassa, kertomalla kaverille. Siilinjärven alueen työkokeilupaikkoja voi mielellään ilmoittaa Petra Ryyminille, petra.ryymin@siilinjarvi.fi. Pääasia olisi, että tarjoaa mahdollisuuden työkokeilijalle, jos pystyy kokeilupaikan tarjoamaan ja kokeilijaa opastamaan sekä tukemaan. Olisiko Sinulla tarjota mahdollisuus työkokeilijalle? 
 
Työkokeilusta lisätietoa Työkokeilun käytännöt ja säännökset – TE-palvelut  

Tietoa ja palveluita työnantajalle kansainväliseen rekrytointiin  

Kansainvälinen rekrytointi tuottaa lukuisia hyötyjä. Pähkinänkuoressa se luo kasvua, joka näkyy esimerkiksi liikevaihtona, uusina asiakkaina ja osaamisen laajentumisena. Kehitä yrityksesi valmiuksia kansainvälisyyteen. Palveluita ja tukea on saatavilla. Työnantajille – Work in Finland