Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Frisbeegolf

Viime aikoina voimakkaasti kasvanut Frisbeegolf on peli, jota voivat harrastaa kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta. Frisbeegolfin periaate on samanlainen kuin ”pallogolfissa”. Frisbeegolfissa käytetään pallon ja mailojen sijasta muovisia frisbeitä, joita on eri kokoisia ja painoisia. Pallogolfin reiän korvaa frisbeegolfissa maalikori. Peliajatus on, että vähimmällä määrällä heittoja radan suorittanut pelaaja on voittaja.

Siilinjärvellä on viisi frisbeegolfrataa Ahmolla, Vuorelan koululla, Kunnonpaikassa ja  kaksi kilpatason rataa Tarinalaaksossa. Lisäksi Pöljän, Kasurilan, Kehvon, Siilinlahden ja Suininlahden koulujen piha-alueilla / lähiympäristössä on joitakin frisbeegolfkoreja. Frisbeegolfolosuhteitamme on voimakkaasti ollut kehittämässä Vuorelan Veikot ry. Veikkojen frisbeegolfjaosto vastaa osaltaan myös ratojen kunnossapidosta.

Tarinalaakson DiscGolf radat

Tarinalaakson DiscGolf radat (Old Course valm. 2015, New Course 2020) ovat ensimmäiset kilpatason radat Siilinjärvellä. Old Course radan kokonaispituus on 2318 metriä ja väyliä 19. Radalla on suuria korkeuseroja, joten siinäkin mielessä rata on fyysisempi. Radan peliaika on reilut kaksi tuntia. Radan erityispiirteenä on alueella risteävä maastoratsastusreitti. Heittäminen on kielletty jos hevosia on näköpiirissä. New Course radan kokonaispituus on 2259 metriä ja väyliä on 19. Radan alkuosassa on suurempia korkeuseroja, loppuosa tasaista metsämaastoa.

Ahmon frisbeegolfrata

Ahmon frisbeegolfrata tarjoaa haastetta pidempäänkin lajia harrastaneelle, mutta sopii hyvin myös aloittelijoille. Radan peliaika on 60-90 min. Väyliä Ahmon radalla on 12, radan par (ihannetulos) on 32 heittoa ja väylien kokonaispituus 1122 metriä. Rata sijaitsee vilkkaassa käytössä olevalla urheilualueella. Pelaajien tulee huomioida alueen muut käyttäjät ja tilanteen vaatiessa jättää väylä pelaamatta.

Kunnonpaikan ja Vuorelan koulun frisbeegolfradat

Kunnonpaikan ja Vuorelan koulun frisbeegolfradat soveltuvat myös niin aloittelijoille kuin harrastajillekin. Kunnonpaikan radan peliaika on n. 40 minuuttia. Radan par on 27 heittoa ja kokonaispituus on 503 metriä. Vuorelan koulun radan kokonaispituus on 551 metriä ja par 27 heittoa. Kunnonpaikan ja Vuorelan radat voi helposti pelata myös 18 väyläisenä kokonaisuutena – etäisyyttä radoilla on n. 250 metriä.

Siilinlahden frisbeegolfrata on jouduttu osittain purkamaan alueen rakennustöiden seurauksena. Nykyisin käytössä vain muutamia koreja.

Lisätietoa

Siilinjärven alueen ratakartat ja lisätietoa Frisbeegolfradat -sivustolla.