Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Wilma

Siilinjärven kunnan kaikissa peruskouluissa on käytössä Wilma-järjestelmän huoltajaosio, jonka kautta huoltajilla on mahdollisuus seurata lapsensa koulunkäyntiä. Wilmassa voi nähdä ja tarkastella mm. seuraavia asioita:

  • oppilaan opintosuoritukset, jotka koostuvat oppiaineiden ja kurssien arvosanoista
  • poissaolot ja huomautukset
  • oppilaan saama tuki ja pedagogiset asiakirjat (yleinen, tehostettu ja erityinen tuki)
  • koulun opettajaluettelo (luettelossa RO tarkoittaa luokanvalvojaa)
  • koulun laatimat tiedotteet ajankohtaisista asioista.

Poissaolot ja huomautukset näkyvät heti, kun ne on koulussa kirjattu järjestelmään. Huomautuksiin opettajat voivat kirjata esim. tekemättömät läksyt. Poissaolot pyritään pitämään ajantasalla päivittäin.

Wilmassa huoltaja ja lapsen opettaja pystyvät lähettämään viestejä toisilleen. Viestit eivät näy muille opettajille tai toiselle huoltajalle.

Koulu voi käyttää Wilmaa myös yhtenä koulun tiedostuskanavana ja tiedottaa siellä huoltajille koulun ajankohtaisista asioista ja tapahtumista.

Huoltajan Wilma-tunnus on henkilökohtainen, ja se on voimassa niin kauan kun huollettava käy koulua Siilinjärvellä. Koska Siilinjärven Wilma on yhteinen Siilinjärven peruskouluissa ja Siilinjärven lukiossa, saman huoltajatunnuksen alla näkyvät kaikki sinne liitetyt perheen peruskouluikäiset ja lukioikäiset lapset.

Wilma-tunnuksen/avainkoodin antaminen huoltajalle

Huoltaja saa lapsensa koulusta avainkoodin, jonka avulla hän luo itse itselleen Wilma-tunnuksen.

Kesäloman aikana Siilinjärvelle muuttaneen peruskoululaisen huoltaja saa avainkoodin pääsääntöisesti vanhempainillassa. Ne huoltajat, jotka eivät ole paikalla vanhempainillassa, saavat avainkoodit alkusyksystä postitse kotiin.

Wilma-tunnusta voi käyttää vain lapsen virallinen huoltaja, jolle myös avainkoodi luovutetaan.

Huoltajan Wilma-tunnuksen tekeminen

Wilman käyttöönottoa varten huoltajalla tulee olla voimassa oleva sähköpostiosoite. Huoltaja luo itse itselleen tunnuksen koululta saamansa avainkoodin avulla. Wilma ohjaa tunnuksen teossa vaihe vaiheelta.

Tunnuksen luominen aloitetaan osoitteessa https://siilinjarvi.inschool.fi/connect antamalla sähköpostiosoite, johon tunnus yhdistetään. Annettuun sähköpostiosoitteeseen tulee varmistusviesti, jossa on linkki Wilmaan. Linkki vie sivulle, jossa tunnuksen tekemistä jatketaan antamalla ensin avainkoodi. Sen jälkeen Wilma ohjaa tunnuksen tekemistä. Lopuksi Wilma ilmoittaa, kun tunnuksen luominen on onnistunut. Huoltajan antamasta sähköpostiosoitteesta tulee hänen käyttäjätunnuksensa ja salasanan huoltaja keksii itse tunnusta tehdessään.

Uuden lapsen yhdistäminen jo olemassa olevaan huoltajan Wilma-tunnukseen

Uuden lapsen yhdistäminen jo olemassa olevaan huoltajan Wilma-tunnukseen tapahtuu myös koululta saadun avainkoodin avulla. Huoltaja kirjautuu Wilmaan jo olemassa olevalla tunnuksellaan ja antaa avainkoodin Wilman käyttöoikeudet -kohdassa, Wilma ohjaa yhdistämistä.

Kirjautumisosoite

Wilmaan kirjaudutaan osoitteessa https://siilinjarvi.inschool.fi .

Salasanan unohtuminen

Mikäli salasana on päässyt unohtumaan, huoltaja luo itse itselleen uuden salasanan Wilman kirjautumissivulla olevan ”Unohditko salasanasi?” -linkin kautta.

Wilman ilmoitusasetukset

Wilma ei automaatteisesti lähetä huoltajalle ilmoitusta uusista viesteistä ja tiedotteista, jotka koulu on lisännyt Wilmaan. Huoltaja pystyy saamaan lisäyksistä viestin sähköpostiinsa muuttamalla Wilman ilmoitusasetuksia.

 

Lisätietoja Wilmasta Visman sivuilta