Takaisin etusivulle

Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on varhaiskasvatusta pienryhmissä, kodinomaisissa olosuhteissa perhepäivähoitajan kotona. Pienryhmä antaa mahdollisuuden lasten yksilölliseen huomioimiseen ja kiinteään yhteistyöhön huoltajien kanssa.

Perhepäivähoitajat ovat työsuhteessa kuntaan ja ovat suorittaneet perhepäivähoitajakurssin tai -ammattitutkinnon tai muun hoito- ja kasvatusalan tutkinnon.

Perhepäivähoidon ohjaajat toimivat perhepäivähoitajien esimiehinä.

Perhepäivähoidossa noudatetaan valtakunnallista ja kunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa. Noin kahden kuukauden kuluttua päivähoidon aloittamisesta lapselle laaditaan yhteistyössä vanhempien ja hoitajan kanssa lapsen varhaiskasvatussuunnitelma. Suunnitelman laatimisessa käytetään lomaketta, joka on käytössä kunnan kaikissa varhaiskasvatusyksiköissä

Varahoitopaikka  sovitaan jokaiselle lapselle niiden tilanteiden varalle, jolloin oma hoitaja ei tee työtä esimerkiksi vuosi- tai sairausloman vuoksi. Varahoitoa järjestetään kolmessa eri päiväkodissa, joissa varahoidolla on omat hoitajat. Kahdessa päiväkodissa on varahoitolapsille varattu omat tilat ja yhdessä päiväkodissa varalapset sijoittuvat päiväkodin vakinaisiin lapsiryhmiin.

Yhteystiedot

perhepäivähoidonohjaaja
Arja Inkiläinen
Kasurilantie 1
71800 Siilinjärvi
044 740 1698
arja.inkilainen@siilinjarvi.fi

perhepäivähoidonohjaaja
Arja Miettinen
Kasurilantie 1
71800 Siilinjärvi
044 740 1771
arja.miettinen@siilinjarvi.fi

Siilinjärven perhepäivähoidon -esite