Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Hyvinvoinnin edistäminen

Hyvinvoinnin edistämisen tavoitteena on kuntalaisten laaja-alainen hyvinvoinnin tukeminen, syrjäytymisen ennaltaehkäisy sekä osallisuuden vahvistaminen. Hyvinvoinnin edistäminen on yksi Siilinjärven kunnan strategisista tavoitteista ja sitä toteutetaan monialaisessa yhteistyössä kunnan eri palvelualueiden, 3. sektorin ja muiden toimijoiden kanssa. 

Siilinjärvi on mukana Terve Kunta -verkostossa ja alueellisessa Mieliteko-ohjelmassa, jonka tavoite on lisätä pohjoissavolaisten mielen hyvinvointia ja vähentää päihteiden käyttöä. Voit lukea lisää ohjelmasta Mielitekomedian verkkosivuilla

Hyvinvointikertomus

Hyvinvointikertomus on osa kunnan hyvinvointijohtamista ja päätöksentekoa. Sen avulla kohdennetaan ja ohjataan hyvinvoinnin edistämistä. Kerran valtuustokaudessa laaditaan laaja hyvinvointikertomus ja -suunnitelma, joiden toteutumista seurataan ja arvioidaan vuosittaisissa vuosiraporteissa.

Täältä löydät Siilinjärven viime vuosien hyvinvointikertomukset ja vuosiraportit:

Hyvinvointisuunnitelmassa määritellään indikaattorit, joilla seurataan suunnitelmaan kirjattujen tavoitteiden toteutumista. Oheisesta kuvaajasta pääset tarkastelemaan indikaattoreiden kehitystä viimeisen viiden vuoden aikana. Voit valita tarkasteluun haluamasi indikaattorin ja sukupuolen. Pääset navigoimaan sivulta toiselle oikean yläkulman nuolinäppäimillä.

Muut hyvinvoinnin edistämisen suunnitelmat

Muihin hyvinvoinnin edistämiseen liittyviin suunnitelmiin pääset tutustumaan täältä: