Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Kesätyöseteli 2023

Siilinjärven kunta jakaa kesätyösetelin kaikille siilinjärveläisille 9. luokan päättäville nuorille vuonna 2023. Kesätyösetelin avulla kunta haluaa tukea nuorten työllistymistä ja mahdollistaa työelämään tutustumisen. Kesätyösetelin arvo on 330 euroa.

Kesätyöseteli jaetaan nuorille kouluissa ajalla 20.–24.2.2023. Nuori saa yhden henkilökohtaisen kesätyösetelin. Nuori etsii ja hakee itse kesätyöpaikan. Kesätyösetelin työjakson on sijoituttava 5.6.–20.8.2023 väliselle ajalle. Siilinjärvellä asuva 9. luokan päättävä nuori, joka käy koulua toisella paikkakunnalla, on automaattisesti oikeutettu kesätyöseteliin ja hän saa kesätyöseteliin liittyvät tiedot tältä sivulta.

Työnantaja maksaa nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa, kuitenkin vähintään 390 euroa. Työn kesto on vähintään 10 työpäivää ja työaika vähintään 30 tuntia viikossa. Työntekijän kanssa tehdään työsopimus. Nuoren työaika ajoittuu klo 6–22 välille ja työssä tulee noudattaa lakia nuorista työntekijöistä. Ilta- ja viikonlopputyöstä maksetaan nuorelle asiaankuuluvat lisät. Työnantaja vastaa kaikista työnantajalle kuuluvista velvoitteista esim. tapaturmavakuutuksista ja sosiaaliturvamaksuista.

Työnantajalla tulee olla Y-tunnus. Työnantaja voi olla yritys, yhdistys, järjestö, seura, säätiö tai Siilinjärven kunta. Sama työnantaja voi työllistää useamman nuoren. Työnantaja ei voi olla valtio, muu kunta, metsäyhtymä eikä kotitalous.

Työnantajan ja nuoren tulee yhdessä ilmoittaa verkkolomakkeella Siilinjärven kunnalle nuoren työllistämisestä kesätyösetelillä. Ilmoituksen avulla varmistetaan, että 9. luokkalaisen kesätyöseteli tulee käyttöön. Käyttämättä jääneet setelit jaetaan tämän jälkeen toisen asteen 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijoille. Mahdollinen lisähaku käynnistyy toukokuussa ja siitä tiedotetaan kunnan verkkosivuilla 2.5.2023.

Ilmoitus nuoren työllistämisestä tulee tehdä viimeistään 28.4.2023 tällä lomakkeella.

Ohjeet nuorelle

 1. Kysy kesätyöpaikkaa sinua kiinnostavista yrityksistä, yhdistyksistä, järjestöistä, seuroista ja muilta työnantajilta. Kesätyöpaikkoja löydät myös verkosta mm. kuntarekry.fi, te-palvelut.fi, duunitori.fi.
 2. Kun haet työtä, kerro työnantajalle, että sinulla on 330 euron arvoinen kesätyöseteli kesätyötä varten.
 3. Jos työnantaja ei ole aiemmin kuullut kesätyösetelistä, voit opastaa häntä tutustumaan aiheeseen verkossa osoitteessa siilinjarvi.fi/kesatyo
 4. Tee kirjallinen työsopimus työnantajan kanssa. Työn kesto on vähintään 10 työpäivää ja työaika vähintään 30 tuntia viikossa.
 5. Täyttäkää verkkolomake työllistämisestä yhdessä työnantajan kanssa kanssa viimeistään 28.4.2023 osoitteessa siilinjarvi.fi/kesatyoseteli-tyollistaminen
 6. Mikäli tarvitset apua tai tukea kesätyöpaikan hakemiseen, voit olla yhteydessä nuoriso-ohjaajiin nuorisotaloilla tai Nuorten neuvontaan p. 050 410 6088

Ohjeet työnantajalle

 1. Sovi nuoren kanssa palkkauksesta ja mahdollisista korvauksista. 
 2. Työnantajana sinun tulee maksaa nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa, kuitenkin vähintään 390 euroa. Työn kesto on vähintään 10 työpäivää ja työaika vähintään 30 tuntia viikossa. Jos alalla on Tutustu työelämään ja tienaa -sopimus, työsuhteessa voidaan noudattaa sopimuksen mukaista palkkausta. Työnantaja vastaa kaikista työnantajalle kuuluvista velvoitteista esim. tapaturmavakuutuksista ja sosiaaliturvamaksuista.
 3. Tee kirjallinen työsopimus nuoren kanssa.
 4. Täyttäkää verkkolomake työllistämisestä yhdessä nuoren kanssa viimeistään 28.4.2023 osoitteessa siilinjarvi.fi/kesatyoseteli-tyollistaminen
 5. Tee kesätyösetelin tilitys sähköisesti viimeistään 31.10.2023 (lomakkeen osoite lisätään toukokuussa).
 6. Siilinjärven kunta maksaa 330 euron kesätyösetelituen jälkikäteen työnantajalle, joka on palkannut siilinjärveläisen nuoren, jolle on myönnetty kesätyöseteli.  

Jos kesätyösetelistä herää kysyttävää, lisätietoja antaa

henkilöstöjohtaja
Tiina Veijola
tiina.veijola@siilinjarvi.fi