Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

ELY-keskuksen Kuopion Waltti-lippujen myynti päättyy 31.5.2020

24.4.2020

Pohjois-Savon ELY-keskus on päättänyt luopua Waltti-lippu- ja maksujärjestelmästä vaiheittain. ELY-keskuksen Kuopion ja Mikkelin liikennealueiden Waltti-lippujen myynti päättyy 31.5.2020. Kaupunkien Waltti-alueet laajenevat 1.6.2020 alkaen ja ELY-keskuksen Waltti-lippujen tilalle tulevat kaupunkien Waltti-liput lukuun ottamatta kaupunkien Waltti-vyöhykkeiden ulkopuolelle jääviä kuntia.

Kuopion liikennealue ja lipputuotteet 1.6.2020 alkaen

 • Kuopion kaupungin Waltti-alue laajenee Suonenjoelle, Tervoon, Vesannolle ja Pielavedelle. Waltti-vyöhykkeitä on kuusi (A–F). Suonenjoki ja Tervo sekä jo aiemmin Kuopion Walttiin liitetty Kaavin keskusta-alue sijaitsevat vyöhykkellä E ja Vesanto ja Pielavesi vyöhykkeellä.
 • Kaupungin Waltti-liput tulevat käyttöön ELY-keskuksen ostamilla reiteillä Kuopio–Vesanto, Kuopio–Suonenjoki–Rautalampi välillä Kuopio–Suonenjoki, Kuopio–Pielavesi–Keitele välillä Kuopio–Pielavesi ja Kuopio–Varpaisjärvi välillä Kuopio–Siilinjärvi.
 • Vyöhykkeiden E ja F sekä viiden ja kuuden vyöhykkeen lipputuotteet ovat kertalippu, 30 päivän kausilippu ja arvolippu. Ikäryhmät ovat lapsi (7–16 v.) ja aikuinen. Koko alueelle myydään myös Kela-koulumatkalippua. Mobiilikertaliput tulevat käyttöön A–D vyöhykkeillä kesän 2020 aikana.
 • Kuopion toimivalta-alueella (vyöhykkeet A–D) on käytössä kaikki Vilkku-tuotteet myös ELY-keskuksen sopimusliikenteessä.
 • Kuopion Waltti-alueen ulkopuolelle Rautalammille, Keiteleelle ja Varpaisjärvelle suuntautuvilla matkoissa on käytössä liikenteeharjoittajan (Matkahuollon) liput. Liput ostetaan Matkahuollosta tai liikenteenharjoittajalta.

ELY-keskuksen lippujen vaihtaminen ja kelpoisuus siirtymäaikana

 • ELY-keskuksen Waltti-lippujen myynti päättyy 31.5.2020. Matkakortilla olevan kauden voi käyttää sen kelpoisuusajan loppuun, kuitenkin viimeistään 31.8.2020 mennessä. Arvoa voi käyttää vuoden 2020 loppuun.
 • ELY-keskuksen Waltti-matkakortit vaihdetaan kaupungin matkakorteiksi asiakaspalvelupisteessä. Vaihto tehdään veloituksetta.
 • Suositeltavaa on, että asiakas käyttäisi ELY-kortilla olevat tuotteet loppuun kesän aikana.
 • Siirtymäaikojen päätyttyä henkilökohtaisella matkakortilla olevat käyttämättömät kausiliput ja arvo voidaan kuitenkin hyvittää ja siirtää kaupungin kortille.
 • Haltijakohtaisilla korteilla olevia tuotteita ei hyvitetä vaan ne tulee käyttää loppuun. Myöskään korttipohjaa ei hyvitetä.
 • Asiakkaat, joiden käytössä ei enää 1.6.2020 alkaen ole Waltti-liikennettä (Rautalampi, Keitele, Varpaisjärvi), voivat palauttaa henkilökohtaisen Waltti-kortin ja hakea hyvitystä käyttämättömistä kausilipuista ja arvota ELY-keskukselta. Korttipohjaa ei hyvitetä.

ELY-keskus laatii muutosta koskevan tietopaketin asiakkaille ja toimittaa sen toukokuun alkupuolella asiakaspalveluspisteille ja ELY-liikenteen busseihin. Tietoa ja ohjeita kootaan myös ELY-keskuksen Waltti-sivustolle ⇒ Siirry sivustolle

Lisätiedot: Pohjois-Savon ELY-keskus, Liisa Joenperä p. 0295 026 719 ja Toini Puustinen p. 0295 026 757 ja Kuopion kaupunki, Jukka Räsänen p. 044 718 5008