Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Sopimukset ja johtosääntö

Sopimus yhteistoiminta-alueesta

Kaavin, Lapinlahden, Rautavaaran, Siilinjärven ja Tuusniemen kunnat muodostavat ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen, jonka vastuukuntana toimii Siilinjärven kunta. Yhteistoiminta-alue on muodostettu 1.1.2011 alkaen. Tehtävien järjestämisestä vastaa ympäristöterveyslautakunta. Sopimuskuntien terveystarkastajat ja eläinlääkärit ovat Siilinjärven kunnan palveluksessa. Sopimukseen pääset tutustumaan tästä.

Kuntaliitosten myötä yhteistoiminta-alueesta ovat irtisanoutuneet Nilsiän kaupunki (1.1.2013 alkaen), Maaningan kunta (1.1.2015 alkaen) ja Juankosken kaupunki (1.1.2017 alkaen). Nilsiän, Maaningan ja Juankosken alueiden terveystarkastajien tehtävät järjestää Kuopion kaupunki. Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut hoitaa osan Kuopion kaupungin eläinlääkintähuollosta.

Ympäristöterveyslautakunnan johtosääntö

Ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueella päätösvaltaa käyttää yhteistoimintasopimuksen mukaisesti Siilinjärven kunnanhallituksen alainen ympäristöterveyslautakunta. Lautakunnan sekä johtavien viranhaltijoiden toimintaa ohjaa johtosääntö. Johtosääntöön pääset tutustumaan tästä.

Yhteystiedot

Ympäristöterveysjohtaja
Kaisa Hartikainen
044 740 1435
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi