Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Opetussuunnitelma ja opiskelu

Siilinjärven lukion opetustarjonta on monipuolinen, valtakunnallisten kurssien lisäksi tarjonnassa on monia koulukohtaisia kursseja. Valinnaisina vieraina kielinä tarjoamme lyhyttä ja pitkää saksaa sekä lyhyttä ranskaa, venäjää ja latinaa.

Siilinjärven lukion opetussuunnitelma

Yhteistyö toisten oppilaitosten kanssa monipuolistaa kurssitarjontaa lukion oman opetustarjonnan lisäksi:

  • Isoverstaan verkkokursseilla voi opiskella vaikka kesällä.
  • Savon ammattiopiston kanssa toteutamme kahden tutkinnon opintoja.
  • Aikuislukioiden, kansalaisopistojen ja muiden oppilaitosten opintoja voidaan liittää lukio-opintojen osaksi.
  • Korkeakoulujen kanssa toteutetaan yhteisprojekteja.

Siilinjärven lukio on Kuopion alueen urheiluakatemian yhteistyöoppilaitos. Siilinjärven lukiolaisilla on mahdollisuus hakea akatemiaurheilijaksi ja sisällyttää oman lajin urheiluvalmennusta lukion opintoihin. Urheiluakatemiaopiskelijaksi hakeminen tapahtuu lukuvuosittain elokuussa.

Lukio-opiskelussa käytetään monipuolisesti tietotekniikkaa ja erilaisia sähköisiä oppimisympäristöjä. Opiskelun sujumisen ja sähköisiin ylioppilaskirjoituksin tarvittavien taitojen harjoittelemisen takia edellytämme opiskelijoilta oman kannettavan päätelaitteen hankintaa. Opastamme hankinnassa lukion aloitusvaiheessa.

Siilinjärven lukio on mukana Opetusministeriön tuntijakokokeilussa. Lukuvuosina 2016 – 2017 ja 2017 – 2018 lukio-opintonsa aloittaneet opiskelijat ovat halutessaan voineet halutessaan valita opiskelevansa kokeilutuntijaon mukaisesti. Tällöin opinto-ohjelmassa on huomattavasti enemmän valinnaisuutta reaaliaineiden osalta. Lisätietoa kokeilusta Opetusministeriön sivuilta: Lukiokoulutuksen kehittäminen. Ainakaan toistaiseksi kokeilulle ei ole tiedossa jatkoa.