Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ohjaus ja neuvonta

Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto ”Norppa”

Nuorten ohjaus- ja palveluverkoston tehtävänä on koota tietoja nuorten kasvu- ja elinoloista sekä arvioida niiden pohjalta nuorten tilannetta paikallisen päätöksenteon ja suunnitelmien tueksi. Lisäksi verkoston tehtävänä on edistää siilinjärveläisille nuorille suunnattujen palvelujen yhteensovittamista ja vaikuttavuutta; jotta turvataan palvelujen riittävyys, laadukkuus ja saavutettavuus, nuorten ohjautuminen palveluihin ja tiedonkulku eri tahojen kesken.

Siilinjärven nuorten ohjaus- ja palveluverkosto, Norppa on kokoontunut vuodesta 2011 lähtien neljä kertaa vuodessa. Teemoina on mm. nuorten työllisyys, opinnot ja koulutus, turvallisuus, päihteettömyys, nuorten vapaa-aika, hyvinvointi ja osallisuus sekä nuorille suunnatut palvelut.

Norpparyhmän jäsenet koostuvat eri nuorten parissa työskentelevistä ammattilaisista. Mukana verkostossa on kunnan ja seurakunnan nuorisotyö, nuorten mielenterveystyö, perhepalvelut, sosiaalityö, työllisyyspalvelut, opiskeluhuolto (mukaan lukien TUVA, Sakky, lukio, lennosto), hyvinvointi- ja ehkäisevän päihdetyön koordinaattorit, nuorisovaltuusto. Lisäksi kutsuttaessa mukana ovat hankkeet, järjestöt ja muut nuorten kanssa toimivat tahot (mm. Elävä säätiö ja Vamos).

Yhteydenotot: Tuula Pärnänen tai Jenna Mäyrä

Päättyneet hankkeet ja niiden tuottama materiaali

Siilin nuoret-hanke

Siilin nuoret, Siilinjärven kunnan ja Diakonissalaitoksen yhteishanke toteutui ajalla 1.8.2021-31.7.2023. Hanke tarjosi ohjaus-, neuvonta- ja valmennuspalveluita 16–29-vuotiaille, työ- ja opiskeluelämän ulkopuolella oleville siilinjärveläisille nuorille.

Hankkeen kautta nuorilla oli mahdollisuus osallistua niin yksilö- kuin ryhmämuotoiseen valmennukseen. Valmennusta toteutettiin yhteistyössä nuoren muiden verkostojen kanssa. Päähankerahoittajana oli Euroopan sosiaalirahasto (ESR) sekä Etelä-Savon ELY-keskus.

Nuoret PySTyY -hanke

Nuoret PySTyY, Siilinjärven, Diakonissalaitoksen Vamos-palvelun ja Lapinlahden kunnan yhteishanke toteutui ajalla 1.10.2019-30.4.2022. Hanke tarjosi 15-29-vuotiaille kotiin vietävää valmennusta sekä yksilö- ja ryhmävalmennusta, työ/opiskeluelämän ulkopuolella oleville siilinjärveläisille ja lapinlahtelaisille nuorille.

Yksilövalmennukseen osallistuneista 51 nuoresta 37% eteni työ/opiskeluelämään. Kehittämisen pääteema oli tiedolla johtaminen ja palvelujen vaikuttavuus. Etenkin havaittiin tarve kotiin vietävälle valmennukselle.

Nuoriso- ja kulttuuritoimenjohtaja Tuula Pärnänen 044 740 1313 tuula.parnanen@siilinjarvi.fi
Erityisnuorisotyöntekijä Jenna Mäyrä 044 740 1368 jenna.mayra@siilinjarvi.fi
Etsivä nuorisotyö Miia Väistö 044 740 1470 miia.vaisto@siilinjarvi.fi
Etsivä nuorisotyö Tiia Pykäläinen 044 740 1146 (opintovapaalla 1.-30.4.2024) tiia.pykalainen@siilinjarvi.fi
Hanketyöntekijä: Wörtti-polkuja yhdenvertaiseen osallisuuteen Heini Lintunen 044 740 1367 heini.lintunen@siilinjarvi.fi