Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Tontit

Yleistä

Siilinjärven kunnassa on käytössä sähköinen rakennuspaikkapalvelu, josta löytyy vapaat rakennuspaikat omakoti-, rivi-, kerrostalo- ja yritysrakentamisen tarpeisiin.

Tästä klikkaamalla pääset selaamaan vapaita rakennuspaikkoja ja tekemään rakennuspaikkahakemuksen

Sähköisen rakennuspaikkapalvelun ohje

 

Kunta jakaa omakotitalo-, rivitalo- ja kerrostalotontteja pääsääntöisesti asemakaava-alueilta, joille on rakennettu kadut ja kunnallistekniikka. Maaseutualueella tontteja on tarjolla vaihtelevasti.

Uusia omakotitalotontteja jaetaan 1–2 kertaa vuodessa erikseen ilmoitettavana hakuaikana, yleensä vuoden alkupuolella ja/tai syksyllä. Hakuajan jälkeen vapaaksi jääneitä tontteja sekä tontteja, joiden varaus on rauennut, voi hakea jatkuvasti. Osa tonteista voidaan luovuttaa myös tarjousmenettelyllä.

Rivitalo- ja kerrostalotonttien tarjonnasta voi tiedustella maankäyttöpäälliköltä tai maanhankintainsinööriltä. Uudet rivitalo- ja kerrostalojen tontit luovutetaan yleensä tarjouskilpailun perusteella. Muita vapaita tontteja voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella. Luovutuspäätökset näistä tonteista tekee kunnanjohtaja.

Yritystoimintaan tarkoitetuista tonteista voi tiedustella elinkeinopäälliköltä. Yritystoiminnan ja asumisen voi yhdistää hybriditonteilla, joissa on asumisen lisäksi myös mahdollisuus harjoittaa yritystoimintaa. Luovutuspäätökset yritystonteista tekee kunnanjohtaja.

 

Aluekohtaiset Rakentamistapaohjeet (sis. mm asemakaavaote, korttelikartat joissa pinta-alat ym), Omakotitalotonttien yleinen hakuohje, sekä rakennuspaikkahakemus löytyvät sivulta Ohjeet.

 

Yhteystiedot

tonttisihteeri
Sari Kattainen
044 740 1407

tonttisihteeri
Ilkka Sorvisto
044 740 1409

maankäyttöpäällikkö
Heikki Pietikäinen
044 740 1440

elinkeinopäällikkö
Pekka Turunen
044 740 1130

etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi