Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Hoitoaikojen ilmoittaminen

Edlevo

Huoltajat ilmoittavat kunnallisessa varhaiskasvatuksessa olevien lastensa suunnitellut hoitoajat sekä etukäteen tiedossa olevat poissaolot helpolla tavalla Edlevon -mobiilisovelluksella tai web-versiolla. Lapsen viralliset huoltajat voivat käyttää Edlevoa.

Varaa hoitoajat viimeistään viikkoa ennen hoitoviikon alkua sunnuntaihin klo 24 mennessä.

Mikäli huoltajilla on ongelmia ilmoittaa hoitoaikoja Edlevon kautta, ottakaa yhteyttä asiakastukeen joko sähköpostilla varhaiskasvatus@siilinjarvi.fi tai puhelimitse Kerkko Holopainen 044 740 1963. Muistathan huolehtia, että sinulla on Edlevo-sovelluksen viimeisin versio käytössä. IOS-laitteissa Edlevo versio 4.0.0 ja Android-laitteissa 3.0.0
(Ios-käyttöjärjestelmän versio 13.0 tai uudempi ja Android-käyttöjärjestelmän versio 7.0 tai uudempi)

Hoitoaikojen varaukset sulkeutuvat sunnuntaina klo 24.00, jolloin seuraavat 7 päivää lukitaan, eikä ilmoitettuja varauksia voi enää muuttaa.

Lukitusaikana tapahtuvat äkilliset poissaolot voit ilmoittaa Edlevon avulla 1-3 päivälle. Mikäli sairauspoissaolon syy on tartuntatauti, on siitä syytä ilmoittaa edelleen puhelimitse lapsen varhaiskasvatuspaikkaan.

Huoltajien ilmoittamat hoitoajat ja mahdollisesti niihin tehdyt muutokset välittyvät varhaiskasvatuspaikkaan ajantasaisesti ja ovat henkilöstön oikea-aikaisen työvuorosuunnittelun kannalta välttämättömiä.

Huom. kun lapsi on pelkässä esiopetuksessa merkitään hänen ”hoitoajakseen” esiopetusaika klo 8.30-12.30 (Pilvilinna 9-13). Jos lapsi tarvitsee esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta ennen ja/tai jälkeen esiopetusajan, merkitään ”hoitoajaksi” koko päivän pituus esim. klo 7-15. Laskutuksessa huomioidaan maksuton esiopetusaika.

Huoltajat voivat ilmoittaa hoitoajat jopa puoleksi vuodeksi eteenpäin ja hoitoajat voi kopioida usealle viikolle sekä samoin myös muille hoidossa oleville sisaruksille. Mikäli lapsella on rinnakkainen sijoitus toiseen yksikköön/ryhmään,  ilmoittaa huoltaja sovelluksen avulla hoitoajat/poissaolot myös sinne, valitsemalla valikosta ensin sijoituspaikan.

Lisäksi

  • Sovelluksen kautta huoltajat voivat seurata ajantasaisesti lapselle varattuja hoitoaikoja sekä toteutuneita hoitoaikoja sekä laskutettavien tuntien muodostumista.
  • Varhaiskasvatuksen tiedottaminen tapahtuu Edlevon välityksellä (muista sallia ilmoitukset Edlevosta)
  • Loma-aikojen kyselyt ja lupakyselyt täytetään Edlevossa
  • Huoltaja voi tarkastaa ja muokata yhteystietonsa
  • Huoltaja voi ilmoittaa lapsen äkilliset poissaolot 1-3 päivälle
  • Huoltaja voi ilmoittaa varahakijan ja hänen puhelinnumeron
  • Huoltaja voi irtisanoa lapsen varhaiskasvatuspaikan
  • Huoltaja näkee lasta/perhettä koskevat palvelupäätökset sekä maksupäätökset
  • Sovelluksesta löydät päävalikon alta ohjeet, joissa kerrotaan eri toiminnoista (ohjeet ovat myös englanniksi)
  • Asetuksista voi valita kieleksi suomen, ruotsin tai englannin

Ohjeet ja opasvideot kaikkiin Edlevon toimintoihin löytyvät sovelluksen päävalikosta kohdasta Ohje.

Edlevon mobiiliversiota voi käyttää Android- ja IOS- laitteissa ja web-version käyttöön suosittelemme joko Chrome tai Firefox selainta.

Mobiilisovellus

Hoitoaikasovellus löytyy sovelluskaupasta (Google Play / Applen App Store) hakemalla nimellä Edlevo.

Mobiilisovelluksessa on 28 vrk kestävä pitkä kirjautumisaika, mikäli et kirjaudu ulos.

Web versio (tuetut selaimet Chrome ja Firefox)

Ilmoita hoitoajat/poissaolot webin kautta

Sekä mobiilisovellus että webversio käyttävät kirjautumisessa Suomi.fi -tunnistautumista eli kirjautumiseen tarvitaan, joko pankkitunnukset tai mobiilitunnistautuminen.

(Huom. Nordean tunnuslukusovellus kannattaa ensin avata taustalle ja sen jälkeen avata vasta Edlevo)

Ohjeita Edlevon käyttöön huoltajille