Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen tehtävä on edistää lasten kokonaisvaltaista kasvua, kehitystä ja oppimista yhteistyössä huoltajien kanssa. Varhaiskasvatus on lasten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävä ja syrjäytymistä ehkäisevä palvelu. Varhaiskasvatuksessa opitut tiedot ja taidot vahvistavat lasten osallisuutta sekä aktiivista toimijuutta yhteiskunnassa. Lisäksi varhaiskasvatus tukee huoltajia kasvatustyössä sekä mahdollistaa heidän osallistumisensa työelämään tai opiskeluun.

Siilinjärveläisten varhaiskasvatuspalvelujen tehtävänä on tarjota perheille laadukkaat, lapsen ja perheiden tarpeista lähtevät riittävät palvelut, joissa varhaiskasvatuksen toimintaympäristö tukee lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia, oppimista ja kasvamista.

Varhaiskasvatuksen toiminnan tärkeimpiä arvoja ovat lapsuuden arvostaminen, perheen kanssa tehtävä yhteistyö, terveellinen ja kestävä elämäntapa ja hyvät tavat.

Varhaiskasvatuspalveluja ovat päiväkotihoito, perhepäivähoito, esiopetus, varhaiserityiskasvatus ja avoin päiväkotitoiminta sekä leikkitoiminta.

Valloittava varhaiskasvatus Siilinjärvellä – opas huoltajille

Iloa liikkumisesta varhaiskasvatuksen lapsille Siilinjärvellä

Ruokakunta -hanke

Mimi ja Kuku livestreamit 14.2

Yhteystiedot

varhaiskasvatusjohtaja
Sinikka Hyvärinen
Harjamäenraitti 8
71800 Siilinjärvi
044 740 1955
sinikka.hyvarinen@siilinjarvi.fi

palveluohjaaja
Susanna Lahti
Harjamäenraitti 8
71800 Siilinjärvi
044 740 1964
susanna.lahti@siilinjarvi.fi

sosiaaliasiamies/varhaiskasvatuslain mukainen muistutus
Antero Nissinen
044 718 3308
antero.nissinen@kuopio.fi

Varhaiskasvatuslain mukainen muistutuslomake