Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Asuinalueet ja kylät

Siilinjärven asuinalueet ja kylät ovat tykättyjä ja haluttuja paikkoja asua. Kirkonkylän ja Vuorela–Toivalan taajama-alueilla laajat palvelut ovat lähellä. Maaseutukylillä luonto, maaseutu ja elämisen rauha on käsin kosketeltavissa.

Siilinjärvellä toimii nykyisin 11 asuinalue-/kyläyhdistystä tai -toimikuntaa. Joillakin kylillä tästä toiminnasta vastaa jokin muu yhteisö. Asuinalue-/kylätoiminnan avulla edistetään lähiasuinalueen yhteisiä asioita ja organisoidaan yhteisiä tapahtumia.

Siilinjärven kyläparlamentti toimi asuinalue-/kyläyhdistysten ja -toimikuntien kattotoimikuntana vuodesta 2011 toukokuuhun 2018 asti. Siilinjärven asuinalueet ja kylät ry perustettiin 15.5.2018 jatkamaan ja vahvistamaan kyläparlamentin aloittamaa työtä.

Siilinjärven asuinalueet ja kylät ry:n tehtävänä on koota asuinalue- ja kylätoimijoiden voimat yhteen, edistää asukkaiden viihtyvyyttä ja osallistumista lähiasuinalueen asioihin. Lisäksi pyrimme edistämään asuinalueiden/kylien kiinnostavuutta, kasvua, asukkaiden ja asuinaluetoimijoiden vaikuttavuutta. Yhdistys on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.