Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Nuoriso- ja kulttuuripalvelut

Siilinjärven kunnan nuorisotoimi tukee nuorten kasvua ja tarjoaa tervehenkisiä, päihteettömiä mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon. Tavoitteena on kasvattaa nuoria vastuuseen yksilöstä, yhteisöstä ja ympäristöstä. Toimintamuotoja ovat:

  •  Ennalta ehkäisevä päihdetyö
  •  Etsivä nuorisotyö, erityisnuorisotyö
  •  Koulunuorisotyö
  •  Nuorisotalotoiminta
  •  Retket, leirit ja tapahtumat
  •  Tieto- ja neuvonta- sekä kohtaava nuorisotyö

Nuorisotyö jalkautuu tunnetusti koulujen loppumisen ja alkamisen sekä lomien aikaan. Olemme saaneet tammikuun -21 loppuun asti käyttöömme myös Walkers-auton, jolla teemme kohtaavaa nuorisotyötä kouluilla sekä paikoissa, missä nuoret kokoontuvat vapaa-ajallaan.

Siilinjärven kunnan kulttuuritoimi koordinoi ja tuottaa yhteistyössä kolmannen sektorin ja kunnan toimijoiden kanssa kuntalaisten henkistä kasvua ja hyvinvointia tukevia kulttuuripalveluja. Kulttuuritoimi luo myös edellytyksiä kuntalaisten omaehtoiselle toiminnalle. Kulttuuritoimen alaisuudessa toimivilla museoilla esitellään ja säilytetään oman kunnan kulttuuriperintöä. Kulttuuri- ja nuorisotoimen tehtäviä ohjaa sivistyslautakunta.

Siilinjärven kulttuurikasvatussuunnitelma, päivitetty 8/2019

Siilinjärven kunnan nuoriso- ja kulttuuripalveluilla on Mitä tehtäs? -sivut. Sieltä löytyy kootusti tietoa toimialan palveluista, ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, tiloista, nuorisotyön eri työmuodoista ja hankkeista, museoista ja kotiseutuarkistoista. Loppuvuonna toteutetaan Kotikulmat valoissa -viikot 20.11.-6.12. välisenä aikana. Samaan aikaan vietetään myös Kaamoksen valoviikkoja tapahtumineen, joita KulttuuRilla ry yhteistyössä kunnan kulttuuritoimen ja alueen järjestöjen kanssa toteuttaa.

Tällä hetkellä alueellinen koronaviruksen torjuntatyöryhmä on 30.11.2020 kokouksessaan todennut, että Kuopion ja Siilinjärven alueella ollaan epidemiassa perustasolla. Lähialueiden osin huonontuneen tilanteen vuoksi otetaan kuitenkin käyttöön 50 hengen kokoontumisrajoitukset ja maskisuositus 2.12. alkaen. Lisätietoa kunnan sivulta!

Nuorisotalot ja Harjamäen sairaalamuseo pidetään edelleen avoinna; asiakkaiden tulee olla koronaoireettomia ja noudattaa THL:n  suosituksia.  Työntekijämme käyttävät maskeja ja suosittelemme niiden käyttöä yläkoululaisista alkaen kaikille asiakkaillemme. Lisätietoa maskien käytöstä löytyy THL:n sivuilta: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille

Tavoitat meidät sähköpostilla, puhelimella tai toimipisteistämme sekä useista sosiaalisen median kanavista (mm. Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat ja Discord -palveluista).

Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen toimipiste on muuttanut osoitteeseen:
Innocum S3 2. kerros Harjamäki
Isoharjantie 4
Käynti Harjamäenraitin puolelta
Opastus https://www.facebook.com/watch/?v=357958644912787

nuoriso- ja kulttuuritoimenjohtaja
Tuula Pärnänen
044 740 1313

kulttuurikoordinaattori
Hanna Kauhanen
044 740 1318

toimistosihteeri
Ulla Korhonen
044 740 1364

sähköposti
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi