Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Nuoriso- ja kulttuuripalvelut

Siilinjärven kunnan nuorisotoimi tukee nuorten kasvua ja tarjoaa tervehenkisiä, päihteettömiä mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon. Tavoitteena on kasvattaa nuoria vastuuseen yksilöstä, yhteisöstä ja ympäristöstä. Toimintamuotoja ovat:

  •  Ennalta ehkäisevä päihdetyö
  •  Etsivä nuorisotyö, erityisnuorisotyö
  •  Koulunuorisotyö
  •  Nuorisotalotoiminta
  •  Retket, leirit ja tapahtumat
  •  Tieto- ja neuvonta- sekä kohtaava nuorisotyö

Aloitimme talvella yhteistyön Aseman lapset ry:n kanssa. Nuorisotyö jalkautuu vuokraamallaan Walkers ”Elukka” autollaan ympäri Siilinjärveä. 2.6.-30.9. kohtaavaa nuorisotyötä tehdään kouluilla ja paikoissa, missä nuoret kokoontuvat vapaa-ajallaan.

Siilinjärven kunnan kulttuuritoimi koordinoi ja tuottaa yhteistyössä kolmannen sektorin, yhteistyöverkostojensa ja kunnan toimijoiden kanssa kuntalaisten henkistä kasvua ja hyvinvointia tukevia kulttuuripalveluja. Kulttuuritoimi luo edellytyksiä kuntalaisten omaehtoiselle toiminnalle. Kulttuuritoimen alaisuudessa toimivilla museoilla esitellään ja säilytetään oman kunnan kulttuuriperintöä. Harjamäen sairaalamuseo on kesällä avoinna 15.6.-14.8. ja Pöljän kotiseutumuseo 22.6.-14.8.  Lisätietoja museoistamme tästä linkistä. Kulttuuri- ja nuorisotoimen tehtäviä ohjaa sivistyslautakunta.

Siilinjärven kulttuurikasvatussuunnitelma, päivitetty 8/2019

Siilinjärven kunnan nuoriso- ja kulttuuripalveluilla on Mitä tehtäs? -sivut.  Sivuilta löytyy kootusti tietoa toimialan palveluista, ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, tiloista, nuorisotyön eri työmuodoista ja hankkeista, museoista ja kotiseutuarkistoista. Ilmoita tapahtumasta linkin kautta voit ilmoittaa yhdistyksesi tai järjestösi tapahtumista, jotka näkyvät sivustolla olevassa kalenterissa.

Tulethan toimintoihimme ja asiakastapaamisiin vain terveenä!  Suosittelemme maskien käyttöä 12-vuotiaista alkaen myös kaikille asiakkaillemme. Lisätietoa maskien käytöstä löytyy THL:n sivuilta: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille ja koronatilanteestamme kunnan sivuilta. 

Tavoitat meidät sähköpostilla, puhelimella tai toimipisteistämme sekä useista sosiaalisen median kanavista (mm. Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat ja Discord -palveluista).

Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen toimipiste on muuttanut osoitteeseen:
Innocum S3 2. kerros Harjamäki
Isoharjantie 4
Käynti Harjamäenraitin puolelta
Opastus https://www.facebook.com/watch/?v=357958644912787

nuoriso- ja kulttuuritoimenjohtaja
Tuula Pärnänen
044 740 1313

kulttuurikoordinaattori
Hanna Kauhanen
044 740 1318

palvelusihteeri

Sari Linna
044 740 1364

sähköposti
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi