Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Nuoriso- ja kulttuuripalvelut

Siilinjärven kunnan nuorisotoimi tukee nuorten kasvua ja tarjoaa tervehenkisiä, päihteettömiä mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon. Tavoitteena on kasvattaa nuoria vastuuseen yksilöstä, yhteisöstä ja ympäristöstä. Toimintamuotoja ovat:

  •  Ennalta ehkäisevä päihdetyö
  •  Etsivä nuorisotyö, erityisnuorisotyö
  •  Koulunuorisotyö
  •  Nuorisotalotoiminta
  •  Retket, leirit ja tapahtumat
  •  Tieto- ja neuvonta- sekä kohtaava nuorisotyö

Teimme kaksivuotisen yhteistyösopimuksen Aseman lapset ry:n kanssa. Teemme kesällä jalkautuvaa, kohtaavaa nuorisotyötä eri puolilla kuntaa. Marras-maaliskuussa pidämme keskiviikko ja perjantai-iltaisin Wolkkaria, avointa kohtaamistilaa keskustan ”Vintin” tiloissa. Meneillään olevissa Siilin nuoret ja Nuoret PySTyY -hankkeissa kehitetään myös yhdessä monitoimijaisen kentän kanssa nuorten tarvitsemia, entistä helpommin saavutettavia kynnyksettömiä toimintapolkuja.

Siilinjärven kunnan kulttuuritoimi koordinoi ja tuottaa yhteistyössä kunnan eri yksiköiden, yhteistyöverkostojensa ja järjestötoimijoiden kanssa omaleimaisia, kuntalaisten hyvinvointia tukevia kulttuuripalveluita ja kuntalaisille usein ilmaisia, esteettömiä palveluita. Kulttuuritoimi säilyttää ja esittelee kunnan kulttuuriperintöä ylläpitäen Harjamäen Sairaalamuseota ja Pöljän kotiseutumuseota. Meillä on kattava kotiseutuarkisto sekä laaja esine- ja valokuvakokoelma.  Lisätietoja museoistamme tästä linkistä.

Kulttuuritoimi luo osaltaan kuntalaisille mahdollisuuksia omaehtoisen kulttuuritoiminnan organisointiin. Toimintaamme ohjaa sivistyslautakunta, joka myös jakaa vuosittain talousarvion mukaiset nuoriso- ja kulttuuritoimen avustukset 3.- ja 4. sektorin toimijoille. Kulttuuritoimen tapahtumapaikkana toimivat lähinnä Siilinlahden koulun Salmin Sali, tori, Mäntyrannan kesäteatteri ja useiden koulujen liikuntasalit. Nuorisotyön päätoimitiloina ovat kirkonkylän nuorisotalo Semppis ja Vuorelan nuorisotalo.

Siilinjärven kulttuurikasvatussuunnitelma, päivitetty 8/2019 

Siilinjärven kunnan nuoriso- ja kulttuuripalveluilla on Mitä tehtäs? -sivut.  Sivuilta löytyy kootusti tietoa toimialan palveluista, ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, tiloista, nuorisotyön eri työmuodoista ja hankkeista, museoista ja kotiseutuarkistoista. Ilmoita tapahtumasta linkin kautta voit ilmoittaa yhdistyksesi tai järjestösi tapahtumista, jotka näkyvät sivustolla olevassa kalenterissa.

Tulethan toimintoihimme ja asiakastapaamisiin vain terveenä!  Tällä hetkellä liikuntasalit ovat suljettuja aikuisten ryhmäliikuntamuodoilta. Meillä on THL:n ja AVIn mukainen vahva maskisuositus. Lisätietoa  THL:n sivuilta: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille ja koronatilanteestamme kunnan sivuilta. 

Tavoitat meidät sähköpostilla, puhelimella tai toimipisteistämme sekä useista sosiaalisen median kanavista (mm. Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat ja Discord -palveluista).

Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen toimipiste on muuttanut osoitteeseen:
Innocum S3 2. kerros Harjamäki
Isoharjantie 4
Käynti Harjamäenraitin puolelta
Opastus https://www.facebook.com/watch/?v=357958644912787

nuoriso- ja kulttuuritoimenjohtaja
Tuula Pärnänen
044 740 1313

kulttuurikoordinaattori
Hanna Kauhanen
044 740 1318

palvelusihteeri
Sari Linna
044 740 1364

sähköposti
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi