Skip to content
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Back To Homepage

Nuoriso- ja kulttuuripalvelut

Siilinjärven kunnan nuorisotoimi tukee nuorten kasvua ja tarjoaa tervehenkisiä, päihteettömiä mahdollisuuksia vapaa-ajanviettoon. Tavoitteena on kasvattaa nuoria vastuuseen yksilöstä, yhteisöstä ja ympäristöstä. Toimintamuotoja ovat:

  •  Ennalta ehkäisevä päihdetyö
  •  Etsivä nuorisotyö, erityisnuorisotyö
  •  Koulunuorisotyö
  •  Nuorisotalotoiminta
  •  Retket, leirit ja tapahtumat
  •  Tieto- ja neuvonta- sekä kohtaava nuorisotyö

Käytössämme oli tammikuun -21 loppuun Walkers-auto, jolla kohtaavaa nuorisotyötä tehtiin kouluilla sekä paikoissa, missä nuoret kokoontuvat vapaa-ajallaan. Nuorisotyössä pohditaan parhaillaan eri toimintamuotoja jalkautuvalle, kohtaavalle työlle.

Siilinjärven kunnan kulttuuritoimi koordinoi ja tuottaa yhteistyössä kolmannen sektorin, yhteistyöverkostojensa ja kunnan toimijoiden kanssa kuntalaisten henkistä kasvua ja hyvinvointia tukevia kulttuuripalveluja. Kulttuuritoimi luo edellytyksiä kuntalaisten omaehtoiselle toiminnalle. Kulttuuritoimen alaisuudessa toimivilla museoilla esitellään ja säilytetään oman kunnan kulttuuriperintöä. Kulttuuri- ja nuorisotoimen tehtäviä ohjaa sivistyslautakunta.

Siilinjärven kulttuurikasvatussuunnitelma, päivitetty 8/2019

Siilinjärven kunnan nuoriso- ja kulttuuripalveluilla on Mitä tehtäs? -sivut.  Sivuilta löytyy kootusti tietoa toimialan palveluista, ajankohtaisista asioista ja tapahtumista, tiloista, nuorisotyön eri työmuodoista ja hankkeista, museoista ja kotiseutuarkistoista. Ilmoita tapahtumasta linkin kautta voit ilmoittaa yhdistyksesi tai järjestösi tapahtumista, jotka näkyvät sivustolla olevassa kalenterissa.

Tällä hetkellä alueellinen koronaviruksen torjuntatyöryhmä, koronanyrkki on todennut Siilinjärven siirtyneen koronaepidemian perustasolle. Nuorisotilat ovat avoinna voimassa olevan 20 hengen kokoontumisrajoituksen mukaisesti. Harjamäen sairaalamuseo on kiinni ainakin helmikuun pienen remontin vuoksi.

Tulethan toimintoihimme ja asiakastapaamisiin vain terveenä!  Työntekijämme käyttävät maskeja ja suosittelemme niiden käyttöä 12-vuotiaista alkaen kaikille asiakkaillemme. Lisätietoa maskien käytöstä löytyy THL:n sivuilta: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille ja koronatilanteestamme kunnan sivuilta.

Tavoitat meidät sähköpostilla, puhelimella tai toimipisteistämme sekä useista sosiaalisen median kanavista (mm. Facebook, Instagram, Youtube, Snapchat ja Discord -palveluista).

Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimen toimipiste on muuttanut osoitteeseen:
Innocum S3 2. kerros Harjamäki
Isoharjantie 4
Käynti Harjamäenraitin puolelta
Opastus https://www.facebook.com/watch/?v=357958644912787

nuoriso- ja kulttuuritoimenjohtaja
Tuula Pärnänen
044 740 1313

kulttuurikoordinaattori
Hanna Kauhanen
044 740 1318

toimistosihteeri
Ulla Korhonen
044 740 1364

sähköposti
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi