Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Joukkoliikenne

Siilinjärveltä on hyvät linja-autoyhteydet joka suuntaan. Suoria pikavuoroyhteyksiä on mm. Helsinkiin, Ouluun, Vaasaan, Savonlinnaan ja Joensuuhun.

Kuopion ja Siilinjärven keskustojen välillä on runsas vuorotarjonta, monilta osin kilpailukykyinen henkilöautoliikenteen kanssa. Samoin lähes kaikilta kunnan osa-alueilta on arkisin hyvät yhteydet sekä kunnan keskustaan että Kuopioon.

Vuorotarjonta jakautuu kaukoliikenteeseen ja lähiliikenteeseen. Kaukoliikenne on nopeaa pääteitä pitkin ajettavaa liikennettä. Lähiliikenne puolestaan palvelee eri asuntoalueita sekä kunnan keskustassa että välillä Kuopio–Siilinjärvi.

Palveluliikenne

Palveluliikenne (PALI) on perinteisen linja-autoliikenteen ja taksikuljetuksen välimuoto. PALI-kuljetus hoidetaan pikkubusseilla ja tilataan ennakkoon soittamalla. Kuljetuksen saa kotipihaan ja bussilla pääsee niin lähelle asiointikohdetta kuin se vain on mahdollista. Siilinjärven PALI-busseilla ei ole kiinteää vakioreittiä, vaan bussit kulkevat tilausten perusteella aikataulun mukaisilla alueilla. PALI-bussilla saa matkustaa kuka tahansa. PALI on esteetön ajoneuvo, joten se sopii hyvin lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa liikuttaessa, pyörätuolilla kulkevalle tai rollaattoria tarvitsevalle. Tarvittaessa kuljettajat avustavat asiakkaita kyytiin nousemisessa ja poistumisessa.

PALI-liikenteen aikataulut

PALI -bussien aikataulusta näkee, mihin aikaan milläkin alueella bussit liikkuvat. Esimerkiksi PALI 1 -bussi on maanantaisin kello 9–10 Hamulan suunnalla ja kerää sieltä asiakkaat kyytiinsä tilausten mukaan. Pääsääntöisesti kuljetukset suuntautuvat keskustaan. Paluukyydin maanantaisin Hamulaan saa PALI 2 -bussilla kello 12–13. Apua aikataulun lukemiseen saa kuljetusten tilausnumerosta.

PALI-kuljetuksen tilaaminen

Kuljetus tilataan soittamalla matkojenyhdistelykeskukseen, p. 017 183 183. Puhelu maksaa normaalin puhelumaksun. Tilausnumero palvelee ma–pe kello 7–17. Paras aika soittaa on kello 10–14. Kuljetus kannattaa tilata jo muutama päivä ennen matkaa, mutta viimeistään muutamaa tuntia ennen autoa lähtöä. Samalla kerralla voi tilata meno-paluumatkan tai matkoja useammalle eri päivälle. Matkaa tilatessa on ilmoitettava nimi, lähtöpaikan osoite, matkan päätepiste, ajankohta sekä mahdolliset liikkumisen apuvälineet kuten pyörätuoli tai rollaattori.

PALI-liikenteen lippuhinnat

Kertalipun hinta on sama kuin linja-autossa. Maksuvälineenä käyvät kaikki kaupunkiliikenteessä olevat lipputuotteet. Veloituksetta kulkevat alle 7-vuotiaat lapset, saattaja ja lapsi, kun lasta kuljetetaan lastenvaunuissa tai -rattaissa sekä pyörätuolissa kulkeva henkilö ja hänen saattajansa. Maksuvälineenä käy Waltti-kortit ja käteinen. Rollaattorilla matkustavat asiakkaat kulkevat maksutta kello 9–14.

Lataa tästä PALI-kuljetuksen esite.

Yhteystiedot

Joukkoliikenteen yhdyshenkilö

Kehitysjohtaja
Pekka Kauhanen
044 740 1102
pekka.kauhanen@siilinjarvi.fi

Tiedotteet

Linkit

Vilkku – Kuopion seudun joukkoliikenne

Joukkis – Iisalmi-Lapinlahti-Siilinjärvi-Kuopio

Joukkis- Keitele-Pielavesi-Maaninka-Kuopio

Joukkis- Varpaisjärvi-Siilinjärvi-Kuopio

Matkahuolto

Siilinjärven rautatieasema

Matkahuollon reittiopas

Liikenneviraston Matka.fi sisältää myös kotimaanlennot, mutta ei kaukobusseja

Reitit ja Liput -sovellus toimii puhelimessa ja siitä voi ostaa liput koko matkalle samalla kertaa