Takaisin etusivulle

Ohjeita muuttajalle

Kun muutat Siilinjärvelle, sinun tulee täyttää ja henkilökohtaisesti allekirjoittaa maistraatissa ulkomaalaisen rekisteröinti-ilmoituslomake sekä tehdä muuttoilmoitus väestötietojärjestelmään. Muuttoilmoituksen voi tehdä postissa tai verkkopalvelussa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi tai lomakkeella, joita saa postista tai maistraatista.

Jos muutat Suomeen EU/ETA-maasta, voit oleskella ja tehdä töitä vapaasti enintään kolme kuukautta. Sen jälkeen sinun on rekisteröitävä oleskeluoikeutesi. Jos olet EU-valtion, Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin kansalainen, et tarvitse oleskelulupaa Suomeen. Jos muutat kolmansista maista, tarvitset oleskeluluvan. Lisätietoa oleskeluluvista eri kielillä löytyy osoitteesta www.migri.fi sekä poliisin Internet-sivuilta www.poliisi.fi suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Yhteystiedot

Itä-Suomen maistraatti, Kuopion yksikkö
Puistokatu 29, 70100 KUOPIO
Keskus: 02955 39511
Telefax: 02955 38159
Asiointisähköpostiosoite:
info.ita-suomi(at)maistraatti.fi
Avoinna: ma – pe klo. 09.00 – 16.15
Sähköinen ajanvaraus

  • Ulkomaalaisen rekisteröinti-ilmoituslomakkeen voit täyttää ja tulostaa myös verkosta: https://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/kotikunta_ja_vaestotiedot/Ulkomaalaisten-rekisterointi/
  • Rekisteröinnin jälkeen saat henkilötunnuksen postissa. Henkilötunnus on tärkeä Suomessa, sitä tarvitaan esim. terveyskeskuksessa, Kelalla, pankissa ja palkkoja maksattaessa.
  • Ota mukaan maistraattiin passi, oleskelulupa (jos tulet EU/ETA-alueen ulkopuolelta), muut keskeiset dokumentit ja niiden viralliset käännökset. Ulkomailta toimitettuihin asiakirjoihin on liitettävä ns. Apostille-todistus, jos ko. valtio on liittynyt Haagin sopimukseen. Muita rekisteröinnissä tarvittavia asiakirjoja ovat mahdolliset avioliittotodistukset, ero- ja kuolintodistukset ja lasten syntymätodistukset.

Poliisin lupapalvelun yhteystiedot:
Itä-Suomen Poliisi, Kuopion Pääpoliisiasema
Suokatu 44 B, PL 217, 70100 KUOPIO
Poliisilaitoksen vaihde: 0295 450 311
Lisätietoja: http://www.poliisi.fi/ita-suomi