Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ohjeita muuttajalle

Kun muutat Siilinjärvelle, eikä sinulla ole vielä henkilötunnusta tai haluat saada kotikunnan Suomessa, varaa aika Digi- ja väestötietovirastosta sähköisen ajanvarauksen kautta  tai soittamalla puhelinaikana numeroon 0295 536 320. Lisätietoa rekisteröinnistä https://dvv.fi/fi/ulkomaalaisen-rekisterointi. Oleskeluoikeutensa rekisteröinyt EU-kansalainen sekä hänen perheenjäsenensä voivat saada tietyin edellytyksin kotikunnan myös ilman henkilökohtaista käyntiä, josta lisää tietoa Digi- ja väestötietoviraston artikkelissa.

Mikäli sinulla jo on henkilötunnus ja haluat tehdä ilmoituksen tilapäisesti osoitteesta tai sinulla on jo kotikunta Suomessa, voit tehdä muuttoilmoituksen postissa tai verkkopalvelussa osoitteessa www.posti.fi/muuttoilmoitus tai lomakkeella, joita saa postista tai Digi- ja väestötietovirastosta.

Jos muutat Suomeen EU/ETA-maasta, voit oleskella ja tehdä töitä vapaasti enintään kolme kuukautta. Sen jälkeen sinun on rekisteröitävä oleskeluoikeutesi. Jos olet EU-valtion, Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin kansalainen, et tarvitse oleskelulupaa Suomeen. Jos muutat kolmansista maista, tarvitset oleskeluluvan. Lisätietoa oleskeluluvista eri kielillä löytyy osoitteesta www.migri.fi suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Yhteystiedot

Digi- ja väestötietovirasto, Kuopio
Käyntiosoite: Puistokatu 29, 70110 KUOPIO
Postiosoite: PL 1348, 70101 KUOPIO