Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Hankkeet

Nuoret PySTyY-hanke vuosina 2019-2022.

Toiminta on suunnattu siilinjärveläisille ja lapinlahtelaisille 15-29-vuotiaille nuorille, jotka ovat koulutuksen/työelämän ulkopuolella. Tavoitteena on vahvistaa yksilö- ja ryhmävalmennuksen keinoin nuorten osallisuutta, elämänhallintaa, psyykkistä hyvinvointia ja arjen toimintamahdollisuuksia. Näiden myötä nuorten yhteiskuntaan kiinnittyminen sekä koulutukseen ja työelämään sijoittumisen edellytykset paranevat ja nuori voi löytää jatkosuunnitelman elämälleen. Tavoitteena on luoda kuntiin nuorille suunnattu, monitoimijainen ja pysyvä palvelukokonaisuus. Valmennus on maksutonta ja nuorelle vapaaehtoista. Ota rohkeasti yhteyttä!

Hankkeessa ovat yhteistyössä Siilinjärven kunta, Helsingin Diakonissalaitos/ Vamos -palvelut sekä Lapinlahden kunta. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR).
Linkki nettisivuille

Siilin nuoret -hankkeen tilat ovat avautuneet osoitteessa Kuiluntie 5, 2. kerroksessa aivan Siilinjärven keskustan ytimessä.

Hanke on käynnistynyt elokuussa ja olemme ehtineet työskennellä se parissa jo useamman kuukauden. Olemme saaneet jo hyvin toiminnan pyörimään vaikkakin alku oli vähän haasteellinen puuttuvien toimitilojen suhteen. On ollut ilo huomata mitenkä hauskaa meillä on ollut hankkeen parissa kun on sekoitettu Helsingin Diakonialaitoksen Vamoksen työntekijät ja Siilinjärven kunnan nuorisotoimen työntekijät. Olemme saaneet myös hyvän vastaanoton yhteystyötahojen ja nuorten keskuudessa. Meillä on jo reilusti valmennettavia nuoria mukana toiminnassa. Tammikuussa meillä alkaa pyörimään meidän tiloissa ohjaus- ja neuvontapalvelut tiistaista torstaihin klo 10.00 – 15.00 ja keskiviikkoisin ryhmävalmennus nimeltään Näkymä – kohti työtä ja opiskelua.

Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR) / Etelä-Savon ELY-keskus, Helsingin Diakonissalaitos ja Siilinjärven kunta. Hanke toteutetaan ajalla 1.8.2021 – 31.7.2023.

Tervetuloa tutustumaan meidän toimintaan!

Terveisin: Jussi Sutinen, Liisa Pääkkönen, Suvi Eskola & Jarno Andronoff

Siilin nuoret- hankeen kohtaamispaikka on avattu – Mitä tehtäs – Siilinjärven nuoriso- ja kulttuuripalvelut (mitatehtas.fi)