Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Ulkoilualueet- ja reitit

Runsaat vesistöt, lähiseudun vaihtelevat maastot ja Siilinjärven keskustan välittömästä läheisyydestä alkava ainutlaatuinen harjualue tarjoavat monipuoliset ulkoliikuntamahdollisuudet. Ulko- ja virkistysliikuntaa on pyritty kehittämään paikallisilla / seudullisilla hankkeilla ja tätä työtä jatketaan myös tulevina vuosina.

Luontopolut

Patakukkulan – Tarinaharjun luontopolun lähtöpaikka sijaitsee moottoritien ja 75-kantatien risteyksessä. Pituutta reitillä on  4,1 km ja matkan varrella on rasti- / infopisteitä. Alue kuuluu valtakunnallisen  harjujensuojeluohjelman suojelualueeseen.

Kasurilanmäen luontopolku on kylätoimikunnan ja koulun yhteistyönä toteuttama ulkoilureitti.

Vuorelan Paasisalossa on Vuorelan Kunto ry:n toteuttama luontopolku.

Toivalassa vanhan 5-tien varrella sijaitsevan metsä- ja puutalous-alan koulutuskeskuksen yhteydessä on eri pituisia reittejä.

Tarinaharju – Patakukkula luontopolun kartta


Laavut

Kasurilan – Jälän Erämiesten kota

Kota sijaitsee Kasurilanmäellä. Räimäntieltä käännytään Räsälänmäentielle ja ajetaan 1.6 km. Kota vasemmalla puolella tietä. Kota on aina avoinna, ja sitä ylläpitävät erämiehet toivottavat kaikki siistit ja roskana pois keräävät retkeilijät tervetulleiksi. Alueella on riistakameravalvonta.

Kasurilanmäen laavu

Kasurilanmäen päällä, Kukkurintien päässä sijaitsevaa laavua ylläpitää Kasurilan kyläyhdistys. Laavulle voi saapua joko autolla Kukkurintien kautta, tai patikoida ylös kesäisin laskettelurinteen pohjaa tai koululta lähtevää latupohjaa pitkin.

Paasisalon laavu

Paasisalon laavu löytyy Paasisalon ulkoilualueelta. P-paikan osoite on Paasirannantie 12. Laavu sijaitsee valaistun (3,5 km) kuntoradan puolessa välissä, noin radan korkeimmalla kohdalla. Reitin varrelta löytyy kauniita näköaloja kohti Kallavettä sekä myös muutamia vanhoja, mutta käyttökelpoisia ulkokuntosalilaitteita. Laavua ylläpitää Vuorelan Kunto ja Siilinjärven kunta.

Pöljän metsämaja

Pöljän kyläyhdistyksen ylläpitämä kota sijaitsee Pöljän koulun välittömässä läheisyydessä osoitteessa Viitonen 2881. Kodan seinältä löytyviin puhelinnumeroihin soittamalla saa oven avaukseen tarvittavan koodin. Kodan ympäriltä löytyy kivoja metsäpolkuja ja koulunpihalta muuta liikunta-aktiviteettiä.

Patikkalan laavu

Patikkalan laavu sijaitsee Pienen Ruokolammen rannalla, valaistun kuntoradan päätepisteessä, kauniin suomaaston ympäröimänä. Kirkasvetisessä lammessa voi myös uiskennella. Laavua lähin parkkipaikka sijaitsee osoitteessa Isoharjantie 4, yrityskeskus Innocumin parkissa. Tästä laavulle on polkuja pitkin noin 1,5 km. Valaistua kuntorataa pitkin laavulle on matkaa Huvikummuntien parkkipaikalta noin 2 km ja Patakukkulan parkista noin 3,5 km.

Laavut kuvineen


Kelkkareitit

Pohjois-Savon moottorikelkkareitistöstä kulkee Siilinjärven kunnan alueella noin 78 km reitillä:

Ranta-Toivala – Toivala – Jälänjärvi – Juurusvesi – Puutosvesi – Vaivionniemi – Pajulahden Shell (yhteys Tahkovuorelle)

Juurusvesi – Siilinlahti – Tarinaharju – Harjamäki – Kevätönjärvi (yhteys Maaningalle) – Pöljä


Melontareitit

Seutukunnan alueella on Pohjois-Savon ympäristökeskuksen laadituttama melontareittisuunnitelma. Reitistön varrella on kymmeniä tauko- / rantautumispaikkoja.

Alueen vesistöt katkeamattomine yhteyksineen mahdollistavat hyvät reitistöt.

Siilin Latu ry, Urpo Häkkinen puh. 017 462 1922, 050 565 9839