Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle
Onnelliset kissat

Eläinsuojelu

Eläinsuojelusta säädetään eläinsuojelulaissa ja sen nojalla annetuissa säädöksissä. Eläinsuojelulain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kivulta, kärsimykseltä ja tuskalta sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Eläintenpidossa on edistettävä eläinten terveyden ylläpitämistä sekä otettava huomioon eläinten fysiologiset tarpeet ja käyttäytymistarpeet. Ruokavirasto on tehnyt useista kotieläimistä esitelehtisiä (Tavoitteena terve ja hyvinvoiva -sarja), joihin on koottu kaikki kyseistä eläinlajia koskevat eläinsuojelusäädökset.

Ympäristöterveyspalvelut on laatinut ohjeen lemmikkieläinten pitämisestä. Eläinten terveys- ja hyvinvointivalvonta sisältyy kunnan ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelmaan.

Eläinsuojelutarkastuksia tehdään, kun epäillään eläinsuojelulainsäädännön vastaista toimintaa. Eläinsuojelutarkastuksia tehdään myös säännöllisesti ilman epäilyä ammattimaisesti tai laajamittaisesti seura- tai harrastuseläimiä pitäviin kohteisiin.

Epäillessäsi eläinsuojelulainvastaista eläinten kohtelua voit tehdä eläinsuojeluilmoituksen.

Eläinsuojeluilmoitus

Eläinsuojeluilmoitus tehdään ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Eläinsuojeluilmoituksen voi tehdä myös suoraan valvontaeläinlääkärille sähköpostitse osoitteeseen valvontaelainlaakari@siilinjarvi.fi tai puhelimitse arkisin klo 8:15-15:30 (yhteystiedot alla). Ilmoituksen voi tehdä myös kunnaneläinlääkäreille, terveystarkastajalle tai poliisille.


Huom! Lomakkeella tehtävät eläinsuojeluilmoitukset käsitellään virka-aikaan. Virka-ajan ulkopuolella, kiireellisessä eläinsuojelutapauksessa, otathan yhteyttä päivystävään kunnaneläinlääkäriin tai poliisiin.

Kohteen tiedot

Ilmoituksessa tulee olla kohteen nimi ja/tai tarkka osoite sekä tarvittaessa puhelinnumero ja mahdollinen ovikoodi rappukäytävään.
Max. tiedoston koko: 20 MB.
Tähän voit lisätä liitteen, esimerkiksi valokuvan
Max. tiedoston koko: 20 MB.
Tähän voit lisätä liitteitä kuten valokuvia.
Max. tiedoston koko: 20 MB.
Tähän voit lisätä liitteen, kuten valokuvan

Ilmoittajan tiedot

Ilmoittajan tietoja ei koskaan kerrota kohteelle. Tapauksesta riippuen voimme kysyä ilmoittajalta tarvittavia lisätietoja, jotta saamme hoidettua tapauksia eteenpäin mahdollisimman tehokkaasti.

Valvontaeläinlääkärit

044 740 1486 (Huom! numeroon ei  voi lähettää tekstiviestejä)

valvontaelainlaakari@siilinjarvi.fi

Kunnaneläinlääkärit

Muualla verkossa

Eläinsuojelulaki

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry

Savon Eläinsuojelu ry

Kallan eläinsuojelu ry