Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Saavutettavuus Siilinjärven kunnan verkkosivuilla ja mobiilisovelluksessa

Tämä saavutettavuusseloste koskee osoitetta www.siilinjarvi.fi ja Siilinjärven kunnan mobiiilisovellusta. Saavutettavuusseloste on päivitetty 6.2.2024. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Palveluiden saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio Newelo Oy.

Digipalvelun saavutettavuuden tila verkkosivuilla

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö verkkosivuilla

Verkkosivusto täyttää suurimman osan saavutettavuusvaatimuksista.

Ei-saavutettava sisältö ja vastaava WCAG 2.1 -vaatimus, joka ei vielä täyty:

– Palautelomakkeella poista-toiminto ei ole saavutettavissa näppäimistöllä (WCAG 2.1.1)

– Yrityshakemistossa toiminto-napeissa kohdistus ei ole näkyvä näppäimistöllä käytettäessä (WCAG 2.4.7)

– Palveluhaun luokittelut eivät ole näppäimistlöllä valittavissa (WCAG 2.1.1 ja 2.4.7)

– Varauskalenterissa on puutteita: alhainen kontrastisuhde, kaikilla painikkeilla ei ole tekstivastinetta, varattuun aikaan ei pysty kohdistamaan näppäimistöllä, kalenterin aikavalintaikkuna ei toimi näppäimistöllä ja sivulle ei ole määritelty kieltä (ruudunlukijaa varten). Lisäksi näppäimistöllä käytettäessä kohdistus on heikohko (WCAG 1.1.1, 1.4.3, 2.1.1, 2.4.7 ja 3.1.1)

– Sisäliikuntatilojen hinnasto on kuvadokumentilla eikä tekstisisältöä ole tarjolla ruudunlukijaa varten (WCAG 1.1.1)

– Toimitilapalvelussa hakulomakkeen kentillä ei ole tektivastinetta (WCAG 1.1.1)

Sivustoa ja sen saavutettavuutta parannetaan osana jatkuvaa ylläpitoa sekä kouluttamalla sisällöntuottajia. Palvelussa käytettävän kolmannen osapuolen ohjelmistojen osalta toimitamme huomiot järjestelmän toimittajalle niiltä osin, joihin omassa kehityksessämme emme voi vaikuttaa.

Digipalvelun saavutettavuuden tila mobiilisovelluksessa

Sovellus täyttää suurimman osan saavutettavuusvaatimuksista.

Ei-saavutettava sisältö ja vastaava WCAG 2.1 -vaatimus, joka ei vielä täyty:

– Sovellusta voi käyttää vain ruudulla pystyasennossa (WCAG 1.3.4)

– Alhaiset kontrastit kontrasti 2,60:1 valkoinen #FFFFFF ja violetti #BC8EDF kontrasti 4,31:1 valkoinen #FFFFFF ja vihreä #008B62 kontrasti 2,51:1 tummanvihreä #00432F ja vihreä #00875F kontrasti 3,67:1 valkoinen #FFFFFF ja punainen #EA4E55 kontrasti 1,47:1 valkoinen #FFFFFF ja harmaa #D5D5D5 (WCAG 1.4.3)

– Valikon tekstivastineet ovat englanniksi (WCAG 1.1.1)

– Säätietojen keskimmäisessä sarakkeessa ei ole selittävää tekstivastinetta (WCAG 1.1.1)

Sovellus on kolmannen osapuolen mobiilisovellus. Olemme toimittaneet huomiot järjestelmän toimittajalle niiltä osin, joihin omassa kehityksessämme emme voi vaikuttaa.

Palautetta digipalveluista

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille verkkolomakkeella ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto Saavutettavuuden valvonnan yksikkö www.saavutettavuusvaatimukset.fi saavutettavuus(at)avi.fi puhelinnumero vaihde 0295 016 00