Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Avustukset

Siilinjärven kunta jakaa vuosittain avustuksia kuntalaisten hyvinvointia tukevaan toimintaan yhdistyksille, järjestöille ja muille toimijoille. Kunnanhallituksen hyvinvointijaos päättää jaettavista avustuksista talousarviossa määritettyjen määrärahojen mukaisesti. Avustuksia ovat haettava 28.3.2024 klo 14.00 mennessä.

Avustushakemukset liitteineen tulee toimittaa kirjaamoon sähköpostitse kirjaamo@siilinjarvi.fi. Suosittelemme käyttämään kunnan suojattua sähköpostia, joka on tietoturvallisin vaihtoehto henkilötietoja sisältävien dokumenttien lähettämiseen. Hakemuksen ja liitteet voi toimittaa myös postitse PL 5, 71801 Siilinjärvi tai kunnan asiakaspalveluun pääkirjastolle (Kasurilantie 7).

Tarkemmat tiedot haettavista avustuksista löytyvät avustusohjeesta.

Nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntatoimen avustukset

Yleisavustukset: nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntatoimi

Siilinjärveläisten omatoimisen yhdistys- ja harrastustoiminnan tukemiseen, kehittämiseen ja monipuolistamiseen.

Hakukelpoisuus: siilinjärveläiset rekisteröidyt yhdistykset, joiden pääasiallisena tarkoituksena on nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntatoiminnan järjestäminen.

Hakulomakkeet ja päihteettömyyssopimuksen löydät täältä: nuoriso- ja kulttuuritoimi, liikuntatoimi, päihteettömyyssopimus.

Kohdeavustukset: nuoriso- ja kulttuuritoimi

Erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämiseen, yleishyödylliseen tarkoitukseen (esim. yhteisöllinen toiminta, maksuttomien ja voittoa tavoittelemattomien tapahtumien järjestäminen).

Hakukelpoisuus: paikalliset järjestöt, yhdistykset, yksityiset ja rekisteröimättömät ryhmät.

Nuoriso- ja kulttuuritoimen stipendit

Nuori taideharrastaja ja Kulttuurjkiho -stipendit siilinjärveläisten kulttuuritoimijoiden ja harrastajien toimintaan.

Hakukelpoisuus

  • Nuori taideharrastaja-stipendi. Ehdotukset stipendien saajiksi. Ehdotettujen tulee olla yli 12-vuotiaita siilinjärveläisiä, kulttuuria harrastavia ja harrastustaan edistäviä nuoria tai harrasteryhmiä. Henkilöllä tai ryhmällä tulee olla useita harrastevuosia ja osoitus aktiivisuudesta.
  • Kulttuurjkiho-stipendi. Edellisenä vuonna valittu henkilö tai ryhmä ehdottaa stipendin saajaa. Palkittavan tulee olla kulttuurisesti erityisen ansioitunut toimija tai toimijaryhmä.

Koulutus- ja ohjaaja-avustukset: liikuntatoimi

Koulutuksen ja urheiluseurojen ja erityisryhmien ohjaajien tukemiseen.

Hakukelpoisuus

  • Koulutusavustus. Pääasiassa aloittelevien ohjaajien ja valmentajien koulutuksiin.
  • Urheiluseurojen ohjaaja-avustus. Myönnetään ennakkohakemusten perusteella alle 18-vuotiaille järjestetyistä ja ohjatuista harjoitustilaisuuksista
  • Erityisryhmien ohjaaja-avustus liikuntatoimintaan. Myönnetään ennakkohakemusten perusteella. Avustusta voidaan myöntää erityisryhmille järjestetyistä ohjatuista liikuntatilaisuuksista.

Hakulomakkeet ja päihteettömyyssopimuksen löydät täältä: urheiluseurojen ohjaaja-avustus, erityisryhmien ohjaaja-avustus, päihteettömyyssopimus

Menestyneiden urheilijoiden palkitseminen: liikuntatoimi

Siilinjärveläisten urheilijoiden palkitsemiseen.

Hakukelpoisuus: Palkittavien tulee olla yksilölajeissa 14-v. täyttäneitä (joukkuelajeissa vähintään puolet) ja osallistua 15-vuotiaiden tai vanhempien luokkien sarjoihin. Palkitsemisesta päättää hyvinvointijaos.

Lisätietoja:

Tuula Pärnänen, nuoriso- ja kulttuuritoimenjohtaja, 044 740 1313

Timo Hyötyläinen, liikuntatoimenjohtaja, 044 740 1314

Kiinteistöveroavustus

Kiinteistöveroavustusta myönnetään siilinjärveläisille pääsääntöisesti nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntatoimen yhdistyksille.

Hakukelpoisuus: kiinteistön tulee olla kuntalaisten yleisessä käytössä. Avustuksella voidaan kompensoida koko kiinteistövero tai osa siitä.

Hakulomakkeen löydät täältä: kiinteistöverohakemus

Lisätietoja:

Tuula Pärnänen, nuoriso- ja kulttuuritoimenjohtaja, 044 740 1313

Timo Hyötyläinen, liikuntatoimenjohtaja, 044 740 1314

Eliisa Girsén, hyvinvointikoordinaattori, 044 740 1123

Avustukset kylätoimintaan

Siilinjärven kunta myöntää vuonna 2024 kylätoiminta-avustusta toimiville kylä-/asukasyhdistyksille ja toimikunnille. Avustusta jaetaan talousarviossa 2024 varatun 6 500 euron avustussumman mukaisesti.
Vapaamuotoinen hakemus liitteineen ja pankkiyhteystietoineen tulee toimittaa sähköpostilla torstaihin 28.3.2024 klo 14.00 mennessä osoitteeseen kirjaamo@siilinjarvi.fi.

Hakemuksen liitteenä tulee toimittaa vapaamuotoinen toimintakertomus vuoden 2023 toiminnasta sekä toimintasuunnitelma vuodelle 2024.

Hakukelpoisuus: aktiiviset kylä- ja asukasyhdistykset ja toimikunnat

Lisätietoja: Pekka Kauhanen, kehitysjohtaja, 044 740 1102

Hyvinvointiavustus

Yhteisöllisyyden ja hyvinvointia edistävän toiminnan tukemiseen.

Hakukelpoisuus: siilinjärveläiset yhdistykset ja toimijat. Avustus voi olla yleis- tai kohdeavustusta. Avustuksella ei kateta kokonaiskustannuksia. Avustus ei ole tarkoitettu kyläyhdistyksille eikä nuoriso-, kulttuuri- tai liikuntajärjestöille / yhdistyksille.

Hakulomakkeet: hyvinvointiavustus, päihteettömyyssopimus

Lisätietoja: Eliisa Girsén, hyvinvointikoordinaattori, 044 740 1123

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi