Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Osallistu ja vaikuta

Osallistumalla voit vaikuttaa

Siilinjärvellä tavoitteenamme on, että kaikki tulisivat kuulluiksi ja kaikilla olisi mahdollisuudet toimia, osallistua ja vaikuttaa. Voit vaikuttaa kunnan asioihin esimerkiksi äänestämällä kunnallisvaaleissa. Lisäksi voit vastata kyselyihin, antaa palautetta, osallistua tapahtumiin ja tehdä aloitteita. Voit myös vaikuttaa ottamalla yhteyttä luottamushenkilöihin ja viranhaltijoihin.

Tutustu muihin osallistumisen mahdollisuuksiin

  • Vastaa kyselyihin. Kyselyihin vastaaminen on helppo tapa tuoda omat näkemyksensä esiin. Tiedotamme käynnissä olevista kyselyistä ajankohtaista-osiossa sekä sosiaalisessa mediassa. Aikaisempien kyselyiden tuloksia löydät täältä: Kuntalaiskyselyiden tuloksia
  • Ota kantaa verkossa. Voit ottaa kantaa kansallisella keskustelufoorumilla, johon pääset tästä:  Otakantaa.fi 
  • Hakeudu vaikuttajatoimielinten jäseneksi tai ota heihin yhteyttä. Tietoa vaikuttamistoimielimistä löydät täältä: Vaikuttamistoimielimet
  • Osallistu järjestöjen tai yhdistysten toimintaan tai tee vapaaehtoistyötä.

Vapaaehtoistyö

Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä siilinjärveläisten hyvinvoinnin edistämiseksi? Vapaaehtoistyöhön on tarjolla useita mahdollisuuksia erilaisten ihmisten ja asioiden äärellä. Vapaaehtoistyön mahdollisuuksista voit lukea lisää vapaaehtoistyön sivustolta. Vapaaehtoistyöstä löytyy usein tietoa myös järjestöjen verkkosivujen kautta.

Yksi vapaaehtoistyön muoto on toimia liikunnan vertaisohjaajana tai ikääntyneelle ulkoiluystävänä. Siilinjärven kunta järjestää koulutusta vertaisohjaajana ja ulkoiluystävänä toimiseen. Koulutuksista ilmoitetaan ajankohtaista osiossa.