Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Laskut/laskuttaminen

Ostolaskut käsitellään sähköisesti

Siilinjärven kunta käsittelee kaikki ostolaskut sähköisesti. Otamme mieluiten laskut vastaan verkkolaskuina.

Siilinjärven kunnan Y-tunnus on 0172718-0
OVT-tunnus on 0037017271801300
Operaattorinamme toimii Telia Finland Oyj
Välittäjän tunnus 003703575029

Laskutusosoitteen oikea reittimalli takaa laskun nopean käsittelyn

Siilinjärven kunnan laskutusosoite on:

Siilinjärven kunta
**reittimalli**
0037017271801300
PL 5017
02066 DOCUSCAN

Reittimallit löytyvät alla olevasta toimittajakirjeestä. Laskutusosoitteessa reittimalli ohjaa laskun oikeaan yksikköön. Tästä syystä on tärkeää, että reittimalli on kirjattu oikein laskutusosoitteeseen. Pelastustoimen ja Sosiaali- ja terveyspalveluiden laskut ohjataan jatkossa Pohjois-Savon Hyvinvointialueelle.

Toimittajakirje 2024

Mikäli teillä ei ole mahdollista lähettää verkkolaskuja, voitte hyödyntää Siilinjärven kunnan tarjoamaa maksutonta toimittajaportaalia. Toimittajaportaali on palvelu, jossa laskut tehdään ja toimitetaan sähköisesti, jos laskun lähettäjän käytössä ei ole laskutusjärjestelmää. Toimittajaportaali vaatii ensimmäisellä kerralla rekisteröitymisen. Kun haluatte rekisteröityä portaalin käyttäjäksi, ottakaa ensin yhteyttä ostolaskut.siilinjarvi@monetra.fi

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla suosittelemme tutustumaan toimittajaportaalin käyttöohjeeseen osoitteessa https://www.monetra.fi/yritys/ohjeet-laskuttajalle/

Toimittajaportaaliin kirjaudutaan osoitteessa https://www.laskuhotelli.fi/portaali

Lisätiedot laskujen käsittelystä

Siilinjärven kunnan ostoreskontraa hoitaa Monetra Pohjois-Savo Oy. Lisätietoja laskujen käsittelystä antaa Monetran ostoreskontran asiakaspalvelu, jonka yhteystiedot ovat: ostolaskut.siilinjarvi@monetra.fi. HUOM! Tähän sähköpostiin ei tule lähettää laskuja.

Laskutusosoitteisiin ei saa lähettää muuta aineistoa kuin laskuja. Muut kuin laskutustiedot eivät välity eri toimintayksiköihin. Mikäli haluatte lähettää muuta materiaalia, kuten mainoksia ja kirjeitä, ne tulee lähettää toimintayksikölle.

Siilinjärven kunnan postiosoite on:

Siilinjärven kunta
PL 5
71801 Siilinjärvi

Laskujen tietosisältö

Tehokkaan toiminnan takaamiseksi kunnalle lähetettävien laskujen tulee sisältää, lain vaatimien tietojen lisäksi, niiden käsittelyä nopeuttavia tietoja.

Alv-lainsäädännön vaatimien tietojen lisäksi Siilinjärven kunnalle lähetettävissä laskuissa tulee olla niiden käsittelyssä tarvittavia tietoja. Jos laskut eivät sisällä vaadittuja tietoja, ne voidaan palauttaa. Oikeat laskutiedot takaavat laskujen nopean maksun.

Laskussa on aina mainittava tilaajan tilauksen yhteydessä antamat tilausviitteet:

  • laskutusosoitteessa on oltava reittimalli
  • tilaaja tai tavaran/palvelun vastaanottaja
  • tilausnumero, jos käytössä
    HUOM! verkkolaskuissa tilausnumeron tulee olla omassa tilausnumero-kentässä.
  • verkkolaskussa tulee olla myös laskuttajan OVT-tunnus sille varatussa kentässä

Rakentamispalvelujen käännetty verovelvollisuus

Siilinjärven kunta soveltaa ostajana AVL 8 c §:ssä säädetyllä tavalla rakentamispalvelujen käännettyä arvonlisäverovelvollisuutta.

Itsenäisen yrittäjän eläkevakuutus, YEL-todistuksen toimittaminen

Toimittajaksi rekisteröinnin yhteydessä on huomioitava, että itsenäiset yrittäjät (toiminimi, yksityishenkilö) toimittavat rekisteröinnin yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain YEL-todistuksen.

Jos yritystoiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti 4 kk, niin itsenäisen yrittäjän on otettava 6 kk:n kuluessa yrittäjän eläkevakuutus. Yrittäjätoiminnan ollessa vähäistä (vuosittain eläkelaitoksen vahvistama työtuloraja), ei henkilö ole velvollinen ottamaan itselleen YEL-vakuutusta ja työ kuuluu Kunnallisen eläkejärjestelmän (KuEL) piiriin.

Jos itsenäisellä yrittäjällä ei ole eläkevakuutusta, täytyy kunnan maksaa laskutetusta työstä tai palvelusta KuEL-eläkemaksua. Yrittäjän lähettämä lasku maksetaan yrittäjälle palkanmaksun periaatteiden mukaisesti.

Eläkkeellä oleva yrittäjä toimittaa todistuksen eläkkeellä olostaan. Eläkkeellä olevan henkilö kuuluu KuEL:n piiriin aina 68 vuoden iän täyttymiskuukauden loppuun ja näin ollen kunta on velvollinen suorittamaan työntekijä- ja työnantajamaksut KEVA:lle, jos YEL-todistusta ei ole.

YEL-todistus, ilmoitus puuttuvasta yrittäjän eläketurvasta tai todistus eläkkeellä olosta lähetetään ensimmäisen laskutuskerran yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain.