Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ensimmäiset ukrainasta sotaa paenneet lapset aloittavat koulunkäynnin Siilinjärvellä

5.4.2022

Ensimmäiset Siilinjärvelle saapuneet ukrainalaiset alakoululaiset ovat aloittamassa koulunkäyntiään Vuorelan koulussa keskiviikkona.

– Tilanne elää koko ajan ja koululaisten määrä lisääntyy varmasti, mutta meillä on kunnassa valmius reagoida tähän nopeastikin, sivistysjohtaja Antti Jokikokko toteaa.

Siilinjärvelle on tähän mennessä saapunut maahanmuuttokoordinaattori Sari Kattaisen arvion mukaan noin 40-60 ukrainalaista ja määrä kasvaa koko ajan.

– Kunta järjestää heille majoitusta yhteistyössä reserviläisten kanssa. Tekeviä käsiä tarvittaisiin koko ajan lisää ja kuntalaiset voisivat ottaa yhteyttä vapaaehtoisjärjestöihin, mikäli kokevat, että voisivat olla tässä tilanteessa apuna.

Siilinjärven kunnan verkkosivuilta löytyy kysely ukrainalaisten henkilöiden saapumisesta Siilinjärvelle, ja avun koordinoimiseksi sekä resurssointia varten pyydetään edelleen kaikkia uusia saapuneita täyttämään lomake.

Ukrainan sota on koskettanut myös paikallisia yrityksiä. Esimerkiksi Hydrolinella on töissä useita ukrainalaisia henkilöitä, joiden perheiden auttamiseksi aloitettiin toimenpiteet heti sodan alettua.

Nyt jo seitsemän Hydrolinen työntekijän perheet on saatu turvaan Siilinjärvelle ja lisää on tulossa.

– Meillä toimenpiteet lähtivät liikkeelle erittäin nopeasti. Otimme heti yhteyttä Siilinjärven kuntaan ja myös siellä tehtiin nopeita ratkaisuja ja löydettiin ensimmäiselle perheelle majoitus muutaman tunnin varoitusajalla. Myös Tukeva-säätiö on ollut apunamme, Mikko Laakkonen Hydrolinelta kertoo.