Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Erityisavustuksen avulla lisää varhaiskasvatuksen opettajia ja erityisopettajia Siilinjärvelle

11.5.2022

Siilinjärven kunnan VakaTuki-hanke on saanut 420 000 euroa valtion erityisavustusta varhaiskasvatuslain mukaiseen tuen uudistamisen edistämiseen.

Varhaiskasvatuslaki uudistuu 1.8.2022 alkaen, jolloin myös alle esiopetusikäisille lisätään tehostetun ja erityisen tuen määritelmät. Uudistuksen myötä lapsiryhmiin on kohdennettava enemmän resursseja, jotta tuen muodot voidaan kaikkien lasten osalta toteuttaa. Tukeen liittyy rakenteellinen, pedagoginen ja hoidollinen tuki.

VakaTuki-hankkeen päätarkoitus on varhaiskasvatuksen opettajien ja erityisopettajien palkkaaminen lapsiryhmiin tuen ja erityisopetuksen vahvistamiseksi. Siilinjärvelle anottiin neljää resurssiopettajaa.

Lisäksi hankerahalla voidaan palkata lastenhoitajia, sosionomeja ja avustajia tuen toteuttamiseksi.

– Siilinjärvelle on tarkoitus palkata varhaiskasvatukseen kiertävä sosionomi ja toimintaterapeutti sekä lastenhoitajia niihin ryhmiin, joissa on enemmän tukea tarvitsevia lapsia, Siilinjärven kunnan varhaiskasvatusjohtaja Sinikka Hyvärinen kertoo.

Hankerahaa on tarkoitus käyttää myös tuen asioiden kouluksiin koko henkilöstölle.

– Tämä hankerahoitus on vähän niin kuin lottovoitto siilinjärveläiseen varhaiskasvatukseen. Rahoituksen avulla saamme kehitettyä tuen asioita ja vaikutus ulottuu paitsi lapsiin ja perheisiin niin myös työntekijöidemme hyvinvointiin, kun saamme tukeen lisäresursseja, osaamista ja tarvittavaa koulutusta, Hyvärinen iloitsee.