Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ilmastoinfo päättäjille ja luottamushenkilöille

6.2.2024

Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU) -hanke järjestää Ilmastoinfon päättäjille, jonka teemana on ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen. Tavoitteena on vahvistaa tietoisuutta ilmastonmuutoksen hillintä- ja sopeutumistyöstä sekä konkretisoida kuntapäättäjien roolia ilmastotyössä. Lisäksi tilaisuus edistää kuntien välistä yhteistyötä, verkostoitumista ja hyvien käytänteiden jakamista Pohjois-Savon laajuisesti. Tilaisuus on suunnattu erityisesti kuntien päättäjille ja luottamushenkilöille.

Asiantuntijapuheenvuorojen jälkeen siirrytään työpajoihin pohtimaan pienryhmätyöskentelyn avulla konkreettisia ratkaisuja ilmastonmuutokseen hillintään ja sopeutumiseen. Työpajassa syvennytään kuntien päättäjien rooliin ilmastotyössä ja pohditaan keskeisiä keinoja ilmastotyön tueksi.

Odotamme tilaisuuteen runsain joukoin osallistujia, tervetuloa mukaan!

Päättäjien ilmastoinfo 13.3.2024 klo 17-19 Paikka: Teams

Ilmoittautuminen Ilmoittautumiset pyydetään 5.3.2024 mennessä täällä.

Ohjelma

17 Tervetuloa – Stella Siitonen, SISU-hanke

17:05 Millaiseen maailmaan olemme matkalla? – Pekka Reinikainen, EU:n ilmastosopimuslähettiläs

17:25 Kuntien ilmastotyö ja ilmastosuunnitelmat – Marjaana Seppinen, suunnittelija, Kuntaliitto 17:45 Kuntien ilmastopäästöjen laskenta – Santtu Karhinen, erikoistutkija, SYKE

18:05 Päättäjien rooli ilmastoasioissa – Anu Sepponen, kunnanjohtaja, Rautalampi

18:15 Työpaja – Kuntien päättäjien rooli ilmastonmuutokseen hillinnässä ja sopeutumisessa

18:45 Yhteenveto

19 Tilaisuus päättyy

Järjestäjä

Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon (SISU) -hanke on käynnistänyt laajan 15 eri kunnan ja seutukunnan välisen ilmastoyhteistyön. SISU-hanketta rahoittavat Pohjois-Savon liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä mukana olevat kunnat.

Lisätiedot

Stella Siitonen, SISU-hanke Projekti- ja viestintävastaava 044 7182115 stella.siitonen@kuopio.fi www.pohjoissavonsisu.fi FB: SISU-hanke IG: @ilmastosisu