Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Joukkoliikenneyhteydet Kasurilan alueelta Lapinlahdelle ja Iisalmeen paranevat

28.10.2021

Iisalmen ja Kuopion välillä kulkee useita työ- ja opiskelumatkoihin sopivia bussivuoroja. Bussissa matkustaminen on turvallista ja hygieniasuosituksia noudatetaan edelleen.

Joukkoliikenteenteessä ollaan palautumisvaiheessa ja vuorotarjonta on jo lähes koronapandemiaa edeltävällä tasolla.

Bussilla Iisalmesta KYSille ja Savilahteen

Iisalmesta ja Lapinlahdelta on hyvät yhteydet Kuopioon sekä edelleen KYSille ja Savilahden alueelle. Töihin ja opiskelemaan pääsee klo 7:ksi, 8:ksi ja 9:ksi. Kaikki vuorot ajavat Savilahteen lukuun ottamatta klo 7:n vuoroa, joka kääntyy sairaalalta takaisin matkakeskukseen. Vastaavasti iltapäivällä Savilahdesta ja KYSiltä pääsee klo 14, 15 ja 16 lähtevillä vuoroilla.  Nopeat, vain muutamilla pysäkeillä pysähtyvät erikoispikavuorot palvelevat klo 8:n ja klo 16:n yhteyksinä kaikkia pysäkkejä palvelevien vakiovuorojen rinnalla.

Bussilla Kuopiosta ja Siilinjärveltä Lapinlahdelle ja Iisalmeen

Myös Kuopiosta ja Siilinjärveltä on hyvät bussiyhteydet Lapinlahdelle ja Iisalmeen. Aamupäivällä Iisalmeen ajetaan noin tunnin vuorovälillä niin, että ensimmäinen vuoro tulee Iisalmeen klo 7:ksi. Vastaavasti iltapäivällä Iisalmesta Kuopioon vuoroja lähtee noin tunnin välein. Näin ollen työmatkat bussilla onnistuvat arkipäivisin klo 7-15 -työvuoroihin, samoin töihin ja opiskelemaan klo 8:ksi ja paluu klo 16:n jälkeen. Myös tässä suunnassa on kaksi vaihtoehtoista klo 8:n ja 16:n yhteyttä, nopeampi erikoispikavuoro ja hitaampi vakiovuoro.

Kasurilan alueelta yhteydet Lapinlahdelle ja Iisalmeen paranevat marraskuun alussa

Kuopiosta Iisalmeen klo 8:ksi menevä ja klo 16:10 Iisalmesta palaava vakiovuoro siirtyy ajamaan vanhalle viitostielle 1.11.2021 alkaen. Uusi reitti palvelee koko Viitosen varrella olevaa asutusta. Reittimuutoksen vuoksi vuoron lähtöaika Kuopiosta muuttuu klo 6:15:een.

Yhteiskäyttöinen Joukkis-lippu

Iisalmen ja Kuopion välillä ovat edelleen käytössä Joukkis-liput, jotka kelpaavat Mika K. Niskanen Oy:n, Pohjolan Matkan ja Kuopion Liikenteen (OnniBus FLEX) vuoroissa. Joukkis-lippu on 30 matkaa sisältävä 30 päivää tai 90 päivää voimassa oleva sarjalippu. Lipun hinta määräytyy kuljettavan matkan ja voimassaoloajan mukaan:

  • Joukkis I 30 pv 115 €, 90 pv 150 € yhteysväleille Iisalmi-Lapinlahti ja Lapinlahti-Siilinjärvi
  • Joukkis II 30 pv 155 €, 90 pv 200 € yhteysväleille Iisalmi-Siilinjärvi ja Lapinlahti-Kuopio
  • Joukkis III 30 pv 225 €, 90 pv 290 € yhteysvälille Iisalmi-Kuopio.

Samalla lipulla matkat voi maksaa useampikin henkilö kerrallaan eikä pikavuorolisää peritä. Lippu ostetaan Matkahuollon lipunmyynnistä tai nettikaupasta, ja lisää matkoja voi ladata myös linja-autossa.

 

Terveysturvallisuus busseissa

Valtakunnallisen linjauksen mukaisesti kasvomaskien käyttö joukkoliikenteessä on edelleen suositeltavaa. Maskia käyttämällä jokainen voi huolehtia omasta ja muiden matkustajien turvallisuudesta.  Busseissa kuljettajat käyttävät kasvomaskia ja matkustajille on tarjolla käsidesiä. Busseja myös siivotaan tehostetusti.

 

Matkustajat mukaan parempaa palvelua ideoimaan

Pohjois-Savon ELY-keskus haastaa matkustajat mukaan ideoimaan, miten Iisalmen ja Kuopion välinen linja-autoliikenne saataisiin nykyistä houkuttelevammaksi ja todelliseksi vaihtoehdoksi oman auton käytölle.

Ehdotuksia ja palautetta voi antaa sähköpostilla osoitteeseen posjoukkoliikenne@ely-keskus.fi.

 

Tiedot aikatauluista ja matkalipuista

Kaikkien Iisalmen ja Kuopion välillä ajettavien vuorojen aikataulut löytyvät Matkahuollon aikataulupalvelusta matkahuolto.fi. Matkahuollon lippukauppa löytyy osoitteesta kauppa.matkahuolto.fi.

Joukkis-liput ja aikataulut Joukkis-liput kelpuuttavista vuoroista löytyy Pohjois-Savon ELY-keskuksen sivustolta ely-keskus.fi/web/joukkis