Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Joulun ajan lahjoitukset vähävaraisille lapsiperheille

19.11.2019

Siilinjärven kunnan lapsiperheiden sosiaalipalvelujen kautta ohjataan tänäkin vuonna joululahjoituksia vähävaraisiin lapsiperheisiin. Lahjat tulevat lahjoituksina joululahjakeräyksistä ja vuosittain myös joitakin yksittäisiä lahjoittajia haluaa osallistua lapsiperheiden muistamiseen. Jouluna 2019 lahjoja lapsiperheisiin ohjataan sosiaalitoimen kautta ainakin jo alueella tutuksi tulleesta JOULUPUU – lahjakeräyksestä.

Kuka voi olla lahjansaajana?

Lahjoitusten tarkoituksena on tuottaa jouluiloa vähävaraisille lapsiperheille. Yhteistyötä lahjojen jakamisessa tehdään useiden lapsiperheiden parissa toimivien tahojen kanssa, jotka ottavat vastaan perheiltä toiveita tulla lahjansaajaksi sekä tekevät esityksiä perheistä lahjansaajiksi perheen suostumuksella. Yhteistyössä lapsiperheiden sosiaalipalveluiden kanssa toimivat:

– Siilinjärven perheentalo

– Siilinjärven kunnan lapsiperhepalveluiden toimijat, kuten lastenneuvola, kouluterveydenhuolto, hyvinvointineuvola ja lastensuojelupalvelut

– Siilinjärven kunnan sivistyspalveluiden toimijat, kuten varhaiskasvatus ja koulukuraattorit

Tiedot perheistä, joihin lahjoituksia voidaan kohdentaa, kerätään Siilinjärven kunnan lapsiperheiden sosiaalipalveluissa ja perheen tietoja voidaan käsitellä vain perheen suostumuksella. Lahjoitusten saajat nimetään perheen luvalla. Mikäli perhe itse haluaa esittää toiveen mahdollisuudesta olla lahjansaajana, voi yhteyttä ottaa itselle tuttuun lapsiperheiden parissa toimivaan tahoon tai lapsiperheiden sosiaalipalveluiden palveluohjaukseen ensisijaisesti Neuvo-napin kautta

Ensisijaisesti lahjat on haettava sovitusti lapsiperheiden sosiaalipalveluiden toimistolta Siilinjärven Harjamäessä tai sovittaessa Siilinjärven perheentalolta (Perheentalon kautta saapuneet toiveet).

Lahjoja saavien perheiden nimi- ja yhteystiedot tarvitaan Siilinjärven kunnan sosiaalitoimen käyttöön (Lastensuojelupalveluiden ja lapsiperheiden sosiaalipalveluiden yksikkö), jotta perheisiin voidaan ottaa yhteyttä lahjan saamisesta ja jotta päällekkäisiltä lahjoituksilta vältytään. Lahjan saajaksi haluavan tulee antaa suostumus henkilötietojensa käsittelyyn tässä tarkoituksessa. Lahjatoiveita emme valitettavasti voi ottaa vastaan ja lahjoja voimme jakaa vain saapuneiden lahjoitusten rajoissa.

Miten voi lahjoittaa?

Mikäli haluat tehdä joululahjoituksen lapsiperheelle, voit ottaa yhteyttä: Katja Rautiainen, va. lastensuojelupäällikkö (katja.rautiainen@siilinjarvi.fi), puh. 044 7401 688.

Sosiaalitoimen kautta ohjattavat lahjat voivat olla joululahjoja 0-17-vuotiaille lapsille tai koko perheelle. Toivomme erityisesti myös 12–17 vuotiaiden muistamista. Lahjoituksina ei oteta vastaan elintarvikkeita, käteistä rahaa tai käytettyä tavaraa ja lahjojen tulee olla paketoimattomia. Sosiaalitoimesta ei voida luovuttaa lahjansaajien tietoja lahjoittajien käyttöön.

Perheen vähävaraisuus voi olla pitkäaikaista, elämäntilanteen muuttumisen myötä ohimenevää tai ylisukupolviseen köyhyyteen liittyvää. Taloudelliseen tarpeeseen liittyy usein esimerkiksi yksinhuoltajuutta, pitkäaikaista sairautta tai vammaisuutta, työttömyyttä, osa-aika- tai pätkätyötä, vanhemman uudelleen kouluttautumista tai opintoja, ylivelkaantumista tai elämän kriisitilanteita. Kunpa kaikki lapset saisivat silti nauttia myös joulun ilosta!

Lapsiperheiden sosiaalipalvelut, Siilinjärven kunta