Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Kerro mielipiteesi hyvinvointialueen palvelujärjestelmän uudistuksesta

18.3.2024

Siilinjärven kunta haluaa antaa kuntalaisille mahdollisuuden vaikuttaa tuleviin sosiaali- ja terveyspalveluihin. Pohjois-Savon hyvinvointialue suunnittelee uudistuksia palvelujärjestelmään ja on pyytänyt alueen kunnilta lausunnon suunnitelmiin. Kuntalaisilla on tilaisuus kertoa näkemyksensä ennen Siilinjärven kunnan lausunnon antamista. Osallistumalla keskusteluihin kuntalaiset voivat vaikuttaa siihen, millaisen lausunnon kunta antaa.

Hyvinvointialueen palvelujärjestelmän uudistuksesta laatima luonnos on nähtävillä hyvinvointialueen verkkosivuilla. Luonnospaketissa tarkastellaan ensiksi uudistusehdotuksessa käytettyjä tausta-aineistoja eli uudistuksen perusteita. Varsinainen uudistusehdotus on jaettu kahteen osaan: vastaanottotoiminnan, alueellisen erikoissairaanhoidon ja aikuissosiaalityön uudistus sekä osastohoidon, asumisen ja kotiin vietävien palveluiden uudistus.

Kunta on avannut keskustelun osallisuusalustalle, jossa jokaista uudistuksen kolmea osa-aluetta kommentoidaan erikseen. Tämä helpottaa näkemysten kohdentamista luonnoksen eri osa-alueisiin. Kuntalainen voi halutessaan osallistua kaikkiin keskusteluihin tai keskittyä vain luonnoksen tiettyyn osa-alueeseen. Osallisuusalustalla on mahdollisuus kommentoida myös toisten kuntalaisten näkemyksiä ja tuoda niihin kenties uusia näkökulmia.

Osallisuusalusta on sama, jota hyödynnettiin osallistuvan budjetoinnin ideoiden keräämiseen ja äänestykseen. Alusta vaatii rekisteröitymisen mutta kommentoida voi siitä huolimatta myös nimimerkillä. Alustalle on rekisteröitynyt jo lähes 600 siilinjärveläistä.

Kunta toivoo aktiivista osallistumista keskusteluun, joka käydään osallisuusalustalla 18.3.–14.4. Kunnan lausunto pitää antaa huhtikuun loppuun mennessä. Oman näkemyksen voi jättää myös Siilinjärvi-mobiilisovelluksen kautta.

Osallistu keskusteluun tästä!