Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven kunta jakaa kesätyösetelin siilinjärveläisille 9. luokan päättäville nuorille

2.2.2023

Siilinjärven kunta jakaa kesätyösetelin kaikille siilinjärveläisille 9. luokan päättäville nuorille. Kesätyösetelin avulla kunta haluaa helpottaa nuorten työllistymistä ja mahdollistaa työelämään tutustumisen. Kesätyösetelin arvo on 330 euroa. Talousarvioon on varattu kesätyöseteleihin 75 000 euroa.

Kesätyöseteli on henkilökohtainen ja sitä voi saada yhden kappaleen. Nuori hakee ja hankkii itse työpaikan. Kesätyösetelin työjakson on sijoituttava 5.6.–20.8.2023 väliselle ajalle.

Työn keston tulee olla kaksi viikkoa (10 työpäivää) ja työajan 30 h/vko. Työnantajan tulee maksaa nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Jos alalla on ”Tutustu työelämään ja tienaa”-sopimus, voidaan noudattaa sopimuksen mukaista palkkausta. Työntekijän kanssa pitää tehdä työsopimus.

Kesätyösetelituki voidaan maksaa työnantajalle, joka palkkaa siilinjärveläisen nuoren, jolle on myönnetty kesätyöseteli. Kesätyösetelituki maksetaan jälkikäteen työnantajalle. Työnantajalla tulee olla Y-tunnus. Työantaja voi olla yritys, yhdistys, järjestö, seura, säätiö tai Siilinjärven kunta.  Työnantaja ei voi olla valtio, muu kunta, metsäyhtymä eikä kotitalous.

Kesätyöseteliin ja sen hakemiseen liittyvät tarkemmat ohjeet julkaistaan kunnan verkkosivuilla ja niistä tiedotetaan viimeistään viikolla 8.

9. luokan päättäneen tulee ilmoittaa kesätyösetelin käytöstä kuntaan 28.4.2023 mennessä. Jos talousarvion mukaista kesätyöseteliin varattua määrärahaa jää käyttämättä 9. luokan päättäneillä, kesätyöseteliä jaetaan toukokuun aikana toisen asteen 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijoille. Mahdollinen lisähaku käynnistyy toukokuussa ja siitä ilmoitetaan ja tiedotetaan erikseen.