Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Kuntalaisille tarjolla matalan kynnyksen mahdollisuus hankkia henkkarit

2.1.2024

Henkkarit kaikille -kampanja tarjoaa Siilinjärven Kolmisopin, Pöljän, Hökösen, Hamulan ja Koivusaaren asukkaille passikuvauksen ja kuljetuksen poliisiasemalle henkilöllisyystodistuksen hankkimiseksi.

Kampanjalla autetaan henkilöllisyystodistuksen hankkimisessa heitä, joilla sitä ei ole. Näin varmistetaan vahvaa tunnistautumista edellyttävien digipalvelujen käyttäminen itsenäisesti tai tuetusti. Henkilökortin tai passin puuttuminen estää useiden tärkeiden palvelujen saannin (esim. Kela, verotus, Omakanta, hyvinvointialueen palvelut) ja muun muassa tunnistautumisen pankissa sekä matkustamisen ulkomaille.

Henkilökorttia tai passia varten tarvitaan virallinen passikuva. Viranomaisten hyväksymän valokuvan ottaa valokuvaaja, joka lähettää passikuvan sähköisesti poliisille. Yleensä sen jälkeen täytetään hakemus verkkopalvelussa ja tarvittaessa tunnistaudutaan poliisilaitoksella. Mikäli verkkopalvelussa asioiminen ei ole mahdollista, tarvitaan poliisilaitoksella käynti.

Passikuvauspäivä 12.1.2024 klo 9-15

Passikuvaus tapahtuu Siilinjärven seurakuntatalolla (Haarahongantie 4, Siilinjärvi). Passikuvauksen hinta on 20 euroa ja maksuvälineenä käy käteinen tai kortti. Paikalla on Savonetin digituki auttamassa ja neuvomassa passikuvaan liittyvissä asioissa. Lisäksi paikan päällä on vapaaehtoisia, jotka auttavat tarvittaessa.

Mikäli haluat tehdä hakemuksen sähköisesti tai tarvitset digineuvontaa muihin vahvaa tunnistautumista edellyttäviin palveluihin, otathan mukaasi henkilökohtaiset pankkitunnukset.

Yhteiskuljetus Iisalmen poliisilaitokselle 18.1.2024

Passikuvauspäivään osallistuneille tarjotaan kuljetus poliisiasemalle ja bussi lähtee Siilinjärven linja-autoasemalta (Toritie 7) klo 8.45. Lisäksi bussin kyytiin on mahdollista nousta myös Viitostuvalta (Viitonen 3140, 71820 Pöljä) klo 9. Bussikuljetukseen pääsemiseksi järjestetään tarvittaessa kimppakyytejä.

Passin hinta on 50 euroa ja henkilökortin hinta 60 euroa, mikäli hakemusta ei voi täyttää poliisin verkkopalvelun kautta. Summa maksetaan poliisilaitokselle. Maksuvälineenä kortti tai käteinen.

Mikäli tarvitset kyydin yhteiskuljetukseen tai sinulla on muuta kysyttävää, otathan yhteyttä:

Kolmisoppi: Sari Kämäläinen 046 535 4567 ja Aino Hartikainen 050 371 8195

Pöljä- Hökönen: Eija Savolainen 050 321 3122 ja Aira Roivainen 050 354 6267

Koivusaari- Hamula: Suvi Hackselius 050 305 5482 ja Eeva Jäppinen 040 845 7515

Henkkarit kaikille kampanjan Siilinjärvellä mahdollistavat yhteistyössä Siilin kylät ry., Siilinjärven kunta, Savonetti, Siilinjärven seurakunta, Virkistys ry., S-market Siilinjärvi, Maaningan Osuuspankki ja Kehittämisyhdistys Mansikka ry.