Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Kuntalaiskysely resurssiviisas Siilinjärvi

9.5.2019

Haluaisitko tulevaisuudessa liikkua sähköautoilla tai lainapyörillä? Voisiko katolla olla enemmän aurinkopaneeleita tuottamaan sähköä kotiisi tai haluaisitko liikkua enemmän esteettömillä luontopoluilla? Millainen on sinun mielestäsi Siilinjärven kestävä tulevaisuus?

Osallistu ja vaikuta kunnan resurssiviisaustyöhön vastaamalla kyselyyn ”Resurssiviisas Siilinjärvi – kysely kuntalaisille”. Kyselyyn pääset oheisesta linkistä  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-30 minuuttia. Vastaukset ovat erittäin arvokkaita ja toivomme teidän käyttävän tuon ajan kyselyn täyttämiseksi. Kysely on avoinna 28.5.2019 saakka. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme palkintoja.  Yhteystietoja ei yhdistetä kyselyn vastauksiin, eikä niitä käytetä muuhun tarkoitukseen kuin henkilökohtaiseen yhteydenottoon voittajien kanssa.

Vastaa kyselyyn ja vaikuta suunnitelman sisältöön – tehdään yhdessä Siilinjärvestä resurssiviisas! Lisätiedot: elina.huerta@navitas.fi

Mistä on kyse?

Siilinjärven kunnalle ollaan laatimassa resurssiviisausohjelmaa yhdessä kunnan työntekijöiden, luottamushenkilöiden, sidosryhmien ja kuntalaisten kanssa. Ohjelmassa määritellään tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit, kuinka resurssiviisaudesta tulee osa Siilinjärven kunnan perustoimintaa. Resurssiviisausohjelman toimenpiteet ohjaavat kuntaa kohti hiilineutraaliutta, jätteettömyyttä ja kestävää kulutusta, jotka lisäävät samalla alueen elinvoimaisuutta, houkuttelevuutta ja asukkaiden hyvinvointia.

Resurssiviisaus on kykyä käyttää erilaisia resursseja, kuten luonnonvaroja, energiaa, tuotteita ja aikaa harkitusti ja hyvinvointia sekä kestävää kehitystä edistävällä tavalla. Hiilineutraalissa kunnassa tuotetaan ilmastonmuutosta aiheuttavia kasvihuonekaasupäästöjä vain sen verran, kuin niitä pystytään sitomaan.

Kunta toimii kiertotaloudessa, jossa materiaalien elinkaari on pitkä ja jätevirrat pystytään hyödyntämään materiaaleina ja raaka-aineina. Kulutus perustuu omistamisen sijaan palveluiden ja tavaroiden yhteiskäyttöön, vuokraamiseen, kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön. Kestävän kulutuksen tason kunnassa kulutetaan luonnonvaroja maapallon kantokyvyn rajoissa.