Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle
Joukkoliikenteen lippujen hinnat laskevat

Kuopio – Siilinjärvi joukkoliikenteen lippujen hinnat laskevat helmikuussa

19.11.2021

Kuopio – Siilinjärvi välin (A-B -vyöhykkeet) joukkoliikenteen lippujen hinnat laskevat tiistaista 1.2.2022 alkaen. Uudet AB -vyöhykehinnat ovat yhtenäiset nykyisten A ja B -vyöhykkeiden lipun hintojen kanssa. Jatkossa esimerkiksi kertalippu aikuiselle on 3,30 €, arvolippu 2,48 € ja kausilippu 53 €, kun aikaisemmin vastaavat hinnat ovat olleet kertalipussa 5,50 €, arvolipussa 4,13 € ja kausilipussa 88 €. Hintojen muutosten myötä pääsee siis matkustamaan entistä edullisemmin entistä laajemmalla alueella.

A ja B -vyöhykkeet jäävät edelleen käyttöön, mutta näiden vyöhykkeiden sisäiset kerta- ja kausiliput poistuvat myynnistä. Jatkossa kaikille A tai B -vyöhykkeillä kulkeville tullaan myymään AB -lippu. Myös Siilinjärven kuntalaisille aikaisemmin myydyt kuntakausiliput poistuvat.

Arvolipulla matkustaminen tapahtuu entiseen tapaan myös 1.2.2022 jälkeen. Mikäli matkakortille on asetettu oletusvyöhykkeeksi esimerkiksi A ja sillä aiotaan matkustaa Kuopiosta Siilinjärvelle saakka, tulee bussiin noustessa valita etälukijalta AB -poikkeusmatka.

Tarkemmat tiedot muutoksesta, poistuvista kausilipuista sekä näihin liittyvistä käytännöistä löytyvät Vilkun sivuilta.