Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Kuopion Vesi Oy:n hinnat muuttuvat 1.1.2023 alkaen

7.11.2022

Kuopion Vesi Oy:n vesihuollon ylläpidon kustannukset nousevat merkittävästi vuonna 2023. Suurimmat kustannusnousut ovat sähkökustannuksissa, lietteen jatkokäsittelykustannuksissa sekä rakentamis- ja kunnossapitopalveluissa.

Jotta Kuopion Vesi Oy pystyy tarjoamaan jatkossakin turvalliset ja laadukkaat vesihuoltopalvelut, on vesihuoltomaksuja tarkistettava johtuen kasvavista käyttökustannuksista sekä suurista saneeraus- ja uusinvestoinneista. Kuopion Vesi saneeraa suunnitelmallisesti vesihuoltolaitoksiaan ja -verkostojaan, jotta yhtiö pystyy turvaamaan hyvän vesihuollon tason myös tulevaisuudessa. Saneerauksien osuus investoinneista on 65 %.

Kuopion Vesi Oy nostaa vesihuollon käyttö- ja perusmaksuja niin, että korotusten vaikutus omakotitalolle on noin 4 euroa kuukaudessa eli 50 euroa vuodessa. Perusmaksujen nousun osuus tästä on 1,9 euroa kuukaudessa eli 23 € vuodessa. Laskennassa on oletettu, että omakotitalo käyttää vuodessa vettä 180 m3. Kuopion Vesi Oy:n hintataso on jatkossakin valtakunnallisesti tarkasteltuna Suomen keskiarvotasoa.

Uudet hinnat tulevat voimaan 1.1.2023 alkaen. Hinnasto ja palvelumaksuhinnasto löytyvät Kuopion Veden verkkosivuilta osoitteesta: https://www.kuopionvesi.fi/asiakkaalle/.