Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Kutsu monikäyttöreitistön työpajoihin

30.8.2019

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Patakukkula – Käärmelahti harjualueen ulkoilureiteistä. Kuinka reitistöä tulisi kehittää, minkälaisena mahdollisuudet nähdään (maanomistajat, eri ulkoilumuodot…) Avoin keskustelutilaisuus tiistaina 3.9.2019 klo 18.00 Siilinjärven kunnantalolla valtuustosalissa.

Siilinjärveläinen Toni Auvinen laati kesän aikana Siilinjärven kunnan toimeksiannosta reittisuunnitelman Patakukkula-Käärmelahti monikäyttöreitistä. Työ sisältyy esiselvityshankkeeseen, joka toteutetaan Kalakukko ry:n Leader-rahoituksella. Suunnitelman mukainen reitti on yhteen suuntaan noin 19 kilometriä pitkä ja tukeutuu pääsääntöisesti olemassa oleviin polkuihin ja uriin.

Reitti on suunniteltu ympärivuotiseksi, jonka johdosta latupohjia ja moottorikelkkareittejä on vältelty. Reitin keskeisenä tavoitteena on edistää liikkumista ja säästää herkästi kuluvia hiekkaharjuja. Suunnittelussa on huomioitu taukopaikat, pysäköinti, liityntäpisteet ja kiinnostavat luontokohteet. Reitti palvelee kävelijöitä, polkujuoksijoita sekä maastopyöräilijöitä, mutta soveltuu myös koirien ulkoilutukseen, päiväretkeilyyn ja ratsastukseen. Moottorikäyttöiset ajoneuvot ovat reitillä kiellettyjä, sähköpyöriä lukuun ottamatta. Reitin vahvuuksia ovat hyvä saavutettavuus, ulkoilualueen perinteet sekä lähialueen palvelut. Reitillä uskotaan olevan myönteisiä elinkeinovaikutuksia sekä aktivoivan alueella toimivia järjestöjä ja lisäävän tapahtumia.


Reittisuunnitelmaa esitellään 3. syyskuuta alueen asukkaille, järjestöille, yrityksille ja maanomistajille suunnatussa työpajassa. Toinen työpaja järjestetään 2. lokakuuta. Varsinainen reitin toteuttamishanke ajoittuisi vuodelle 2020, jos esiselvitystyön jälkeen toteutus todetaan mahdolliseksi yhdessä maanomistajien kanssa. Työn aikana Siilinjärven kunta kuulee kaikkia maanomistajia, joiden maille reittiä on suunniteltu.

Lisätietoja: Pekka Kauhanen, kehitysjohtaja, p. 044 740 1102 ja Timo Hyötyläinen, liikuntatoimenjohtaja, p. 044 740 1314