Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Vastaa kyselyyn Kuopion seudun joukkoliikenteen liikkumisen muutoksista sekä lippujen hinnoittelusta

31.1.2023

Koronapandemian myötä ihmisten liikkuminen on muuttunut muun muassa aiempaa useamman tehdessä etätöitä. Liikkumisen muutokset näkyvät myös joukkoliikenteen käytössä. Samalla joukkoliikenteessä lähimaksaminen tekee tuloaan ja mobiilimaksaminen on kasvattanut suosiotaan.

Joukkoliikenteen käytön muutosten ja uusien maksutapojen yleistymisen myötä Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikenteessä on tunnistettu tarve kehittää nykyisiä lipputuotteita ja hinnoittelua. Lisäksi kustannusten nousun myötä on paineita lipunhintojen nostamiseksi, sillä Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikenteen Vilkun lipputuotteiden hinnat ovat pysyneet samalla tasolla vuodesta 2015. Tavoitteena kaupunkiseudun joukkoliikenteessä on, että lippujen hinnoittelu on kilpailukykyistä ja lisää joukkoliikenteen käyttöä sekä samanaikaisesti tuottaa lipputuloja riittävästi palvelutason ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Kyselyn tavoitteena on selvittää, miten Kuopion kaupunkiseudun asukkaiden liikkuminen ja joukkoliikenteen käyttö ovat mahdollisesti muuttuneet, sekä auttaa ymmärtämään paremmin, millaisia joukkoliikennelippuihin liittyviä tarpeita Kuopion kaupunkiseudun asukkailla on liikkumisen ja maksutapojen muuttuessa sekä kustannustason kasvaessa. Kysely on osa Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikenteen käynnissä olevaa selvitystä joukkoliikenteen matkustuskäyttäytymisen muutoksista ja lipun hintojen tarkastamisesta.

Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta Kuopion kaupunkiseudun asukkailta riippumatta joukkoliikenteen nykyisestä käytöstä. Kyselyyn voi vastata 12.2.2023 asti.

Vastanneiden kesken arvotaan 20 kpl 20 euron arvoisia Vilkku-lahjakortteja, joilla voi ostaa Vilkun lipputuotteita. Vilkku-lahjakortin sijasta voi saada myös S-ryhmän lahjakortin. Lisäksi kyselyn yhteydessä voi jättää yhteystietonsa, jos on kiinnostunut osallistumaan aiheeseen liittyviin haastatteluihin.