Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ohjeet kouluruokailua korvaavasta lahjakortista

6.4.2020

Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen on päättänyt lahjakortin antamisesta korvauksena kouluruokailun puuttumisesta etäopetuksessa perusopetuksen koulujen ja päiväkotien esiopetuksen osalta. Lahjakortti osoitetaan oppilaalle ja se on tarkoitettu elintarvikkeiden ostamiseen korvaamaan kouluruokailua. Lahjakortilla katetaan poikkeusolojen kouluruokailu ajalla 18.3.–30.5.2020. Lähiopetuksessa ruokaa tarjotaan jatkossakin.

Ohje huoltajille lähetetty 6.4.2020

Huoltajille on lähetetty 6.4.2020 Wilma-viestinä (perusopetus) tai varhaiskasvatuksen sähköisen järjestelmän kautta (esiopetus) ohjeet siitä, miten he ilmoittavat kaupparyhmän, jonka lahjakortin perhe haluaa. Lähetetyssä viestissä on linkki sähköiseen kyselyyn, jolla kaupparyhmittymä ilmoitetaan. Mikäli huoltaja ei ole saanut kyseistä viestiä tai hänellä on ongelmia lomakkeen täyttämisen kanssa, hänen tulee olla yhteydessä perusopetuksen osalta palvelusuunnittelija Tiina Kirjavaiseen (puh. 0447401302) ja esiopetuksen osalta sovellusasiantuntija Kerkko Holopaiseen (puh. 0447401963).

Kyselylomake täytettävä 8.4.2020 klo 18 mennessä

Sähköisellä lomakkeella kerätään vain tieto kaupparyhmittymästä. Oikeus lahjakorttiin tarkistetaan varsinaisista oppilastiedoista ja esiopetuksen tiedoista. Perheen jokaisesta lahjakorttiin oikeutetusta lapsesta on täytettävä oma lomake. Kyselylomake on täytettävä 8.4.2020 klo 18.00 mennessä.

Lahjakorttien toimittamisesta

Lahjakortit postitetaan viikoilla 16 ja 17 satunnaisessa järjestyksessä. Jos perheessä on useita lapsia, on mahdollista, että jokaisen lapsen lahjakortti postitetaan erikseen ja eri aikaan. Lahjakorttien pitäisi saapua perheisiin huhtikuun aikana. Mikäli lapsi asuu kahdessa eri osoitteessa, lahjakortti postitetaan siihen osoitteeseen, mikä on ilmoitettu lapsen ensisijaiseksi osoitteeksi. Lahjakorttia ei ole mahdollista jakaa kahteen eri osoitteeseen, mikäli lapsi asuu esimerkiksi vuoroviikoin huoltajien luona.

Mikäli oppilas opiskelee kokonaisuudessaan etäopetuksessa, lahjakortin suuruus on 75 €/oppilas. Mikäli oppilas opiskelee osittain etäopetuksessa, osin koulussa, lahjakortin suuruus on 40 €/oppilas. Mikäli lapsi on ollut koko ajan lähiopetuksessa jokaisena koulupäivänä, hänellä ei ole oikeutta lahjakorttiin, koska hänelle on järjestetty lähiopetuksessa kouluruokailu.

Lisätiedot: sivistysjohtaja Antti Jokikokko, puh. 044 740 1301