Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Osallistu ja vaikuta alueesi jätehuollon tulevaisuuteen

21.3.2022

Mitä jätehuolto on vuonna 2030? Tule ideoimaan toimialueemme jätehuollon tulevaisuutta. Pääset vaikuttamaan siihen, miten jätehuoltoa alueella kehitetään!

Savo-Pielisen jätelautakunnan ja Jätekukon toimialueella valmistellaan kevään ja kesän 2022 aikana jätepoliittista ohjelmaa, joka linjaa jätehuollon kehittämisen periaatteet ja tavoitteet tuleville vuosille. Ohjelman rinnalla päivitetään myös jätehuollon palvelutaso, jossa määritellään, millaisia jätehuoltopalveluita asukkaille tarjotaan.

Valmisteluun voit osallistua kevään aikana eri tavoin:

  1. Osallistu etätyöpajaan 28.4.2022

 Torstaina 28.4.2022 klo 15-18 järjestetään tulevaisuusorientoitunut työpaja, jossa visioidaan kunnallisen jätehuollon tulevaisuutta. Työpaja järjestetään Teams-etäyhteydellä ja sen ohjaa Silja Huttunen / Toimisto 2030 Oy – yhdessä Savo-Pielisen jätelautakunnan ja Jätekukon edustajien kanssa. Osallistumiseksi tarvitset tietokoneen ja internet-yhteyden. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki jätehuollosta kiinnostuneet kuntalaiset!

Ilmoittaudu mukaan 21.4.2022 mennessä: www.jatelautakunta.fi/ilmoittautuminen TAI Ilmoittaudu työpajaan. Mukaan mahtuu 50 osallistujaa. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.

 

  1. Vastaa kyselyyn ja keskustele

 Voit myös vastata kyselyyn jätehuollon kehittämisestä: www.jatelautakunta.fi/kysely TAI Vastaa kyselyyn Vastausaikaa on 15.5.2022 saakka. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kysymykset koskevat sekä arkipäiväistä jätehuoltoamme, kuten jätteiden lajittelua, että laajemmin alueen jätehuollon kehittämistä. Kyselyssä on mahdollisuus myös vapaaseen visiointiin ja ideointiin!

Lisäksi voit ottaa osaa keskusteluun otakantaa.fi -palvelussa: www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/680 TAI Osallistu keskusteluun

Etätyöpajan ja kyselyn tuloksia hyödynnetään jätepoliittisen ohjelman ja palvelutason valmistelussa.

Tuloksista kerrotaan kesän aikana jätelautakunnan verkkosivuilla osoitteessa www.jatelautakunta.fi/jatehuollon-kehittaminen. Sivuilta löydät myös muuta tietoa ohjelman valmistelutyöstä.

 

Lisätietoja

Hanna Kisonen, Savo-Pielisen jätelautakunta, p. 044 718 5667, hanna.kisonen@kuopio.fi

 

Savo-Pielisen jätelautakunnan ja Jätekukon toimialueen kuntia ovat Juuka, Kaavi, Konnevesi, Kuopio, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Pieksämäki, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto.