Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Osallistuva budjetointi etenee uuteen vaiheeseen

23.3.2023

Kuntalaiset jättivät helmikuussa 122 ideaa Siilinjärven kunnan ensimmäiseen osallistuvaan budjetointiin. Kunta on nyt vastannut kaikkiin ideoihin ja vastaukset on luettavissa digitaalisella osallisuusalustalla osoitteessa osallistu.siilinjarvi.fi.

Osa jätetyistä ideoista etenee suoraan äänestysvaiheeseen, joka alkaa 17.4.2023. Osa ideoista ei etene äänestykseen ja useimmiten syynä tähän oli se, ettei idea kuulu kunnan toimivaltaan tai toimialueeseen tai idean kustannukset ylittivät annetun 10 000 euron ylärajan.

Loput ideoista ovat arvioitavana tilassa, mikä tarkoittaa sitä, että ideat eivät sellaisenaan etene äänestykseen, mutta yhteiskehittämisellä niistä voi vielä jalostua äänestykseen etenevä idea.

Kutsummekin kaikki kiinnostuneet yhteiskehittämään ideoita Siilinjärven kunnantalolle maanantaina 27.3.2023 klo 17.30-19.30.  Työpajassa ideoita kehitetään yhdessä asukkaiden ja kunnan asiantuntijoiden kanssa. Yhteiskehittämisen työpajassa laaditaan ideoille toteutussuunnitelmia ja kustannusarvioita, jonka jälkeen ideoista tulee äänestysehdotuksia.

Työpajassa tarjolla pientä purtavaa. Työpajaan osallistuvien kesken arvotaan Siilinjärven tuotepaketti!

Osallistuvassa budjetoinnissa kuntalaiset saivat ideoida, mihin käyttäisivät 40 000 euroa kunnan rahaa. 17.4. alkavassa äänestysvaiheessa kuntalaiset pääsevät valitsemaan omat suosikkinsa kaikista jätetyistä ideoista ja eniten ääniä saaneet ideat etenevät toteutukseen.