Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärvellä käynnistyy osallistuvan budjetoinnin äänestysvaihe

17.4.2023

Siilinjärven kunnan ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin ideat on nyt käyty läpi ja äänestysvaiheeseen päätyi kaikkiaan 41 ideaa. Maanantaina 17.4.2023 alkavassa äänestysvaiheessa kuntalaiset pääsevät äänestämään, mitkä ideoista kunta toteuttaa seuraavan kahden vuoden aikana. Ideoita toteutetaan yhteensä 40 000 eurolla.

Äänestäminen tapahtuu digitaalisella osallisuusalustalla osoitteessa osallistu.siilinjarvi.fi tai tuetusti Savonetin ohjaustilaisuuksissa Siilinjärven kirjastolla, Tapaamossa kirjaston alakerrassa ja Vuorelan nuorisotalolla. Äänestää saa jokainen vähintään 13-vuotias siilinjärveläinen.

Osallistuvassa budjetoinnissa kuka tahansa voi ehdottaa ideaa, joka parantaisi Siilinjärven viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä. Kuntalaiset jättivät ideointivaiheessa yhteensä 122 ideaa. Ideat, jotka eivät edenneet äänestysvaiheeseen olivat enimmäkseen sellaisia, jotka eivät vastanneet osallistuvan budjetoinnin kriteerejä tai ne eivät kuuluneet kunnan toimivaltaan.

Joitakin ideoita oli myös ehdotettu useamman kerran, joten ehdotukset on yhteiskehittämisvaiheessa yhdistetty yhdeksi ideaksi. Lisäksi jotkin ideoista eivät olleet toteutuskelpoisia sellaisenaan, mutta niitä jatkokehitettiin yhteiskehittämisen työpajassa.

Äänestys päättyy 30.4. ja tulokset julkistetaan 8.5.2023.

Toimi näin:

1. Mene osoitteeseen osallistu.siilinjarvi.fi

2. Kirjaudu omalla sähköpostiosoitteellasi

3. Käy läpi äänestykseen edenneet 41 kuntalaisten jättämää ideaa ja valitse suosikkisi

4. Voit äänestää enintään neljää ideaa, eli voit valita ideoita 40 000 eurolla 5. Mikäli et halua tai pysty kirjautumaan osoitteeseen osallistu.siilinjarvi.fi, voit äänestää myös tuetusti Savonetin ohjaustilaisuuksissa ti 18.4. klo 9-11 Siilinjärven kirjastolla, to 20.4. Tapaamolla, ti 25.4. Vuorelan nuorisotalolla ja to 27.4. klo 14-16 Tapaamolla