Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Poikkeusolojen järjestelyt Siilinjärven perusopetuksessa

31.3.2020

Julkaistu 17.3.2020 kello 7:26. Päivitetty 31.3.2020 kello 8:50

Hallitus on linjannut toimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi. Näiden toimenpiteiden mukaan lähiopetus kouluissa on keskeytetty. Tähän on kuitenkin kaksi poikkeusta.

Vuosiluokkien 1–3 oppilaat voivat saada lähiopetusta, mikäli huoltaja niin haluaa. Hallitus kuitenkin suosittaa, että 1–3 luokkalaiset olisivat kotona ja osallistuvat etäopetukseen. Tällä pyritään estämään koronaviruksen leviämistä.

-Mikäli huoltajilla on tarve muuttaa lapsen osallistumista lähiopetukseen aikaisemmin ilmoittamastaan, pyydämme huoltajia ilmoittamaan tästä koulun rehtorille.

– Erityisen tuen oppilaat osallistuvat joko lähiopetukseen tai etäopetukseen huoltajan valinnan mukaisesti. Suosituksena on, että kaikki ne oppilaat, joilla on mahdollista olla kotona, osallistuisivat etäopetukseen.

Kunta vastaa lähiopetuksessa olevien oppilaiden koulukuljetuksesta, mikäli oppilaalla on muutoinkin kuljetusetuus. Kuljetusten aikatauluihin on tullut muutoksia poikkeusoloista johtuen. Koulukuljetusten aikatauluista voi tiedustella kouluilta. Yleisen joukkoliikenteen muutokset voi katsoa https://vilkku.kuopio.fi/ajankohtaista/2020/koronatoimien-vaikutus-joukkoliikenteeseen

Koulut tiedottavat huoltajia etäopetuksen järjestelyistä Wilmalla.

Koululla järjestetään kouluruokailu vain niille oppilaille, jotka osallistuvat lähiopetukseen (yllä mainitut poikkeusryhmät). Kotona opiskeleva lapsi voi käydä koululla syömässä vain erittäin painavasta syystä (esim. perheellä ei ole taloudellisesti mahdollista järjestää lapsen ruokailua kotona). Luvan ruokailussa käymiseen myöntää rehtori huoltajan vapaamuotoisesta hakemuksesta. Tehtyjen toimenpiteiden tarkoituksena on rajata mahdollisimman tehokkaasti koronaviruksen leviämistä. Tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuus kärsii merkittävästi, mikäli kaikki kotona opiskelevat oppilaat tulevat syömään koululle.

Pyydämme huoltajia huomioimaan valtioneuvoston suosituksen siitä, että kaikkien kansalaisten tulee välttää tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla ja välttää turhia kokoontumisia. Näin ollen lapsien ja nuorien ei tulisi kokoontua yhteen julkisille paikoille, vaan lasten ja nuorten tulisi pysyä kotonaan. Ulkoilu on sallittua, mutta se tulisi tehdä mieluiten yksin tai muutaman henkilön ryhmissä.

Koulujen sulkeminen on voimassa 13.5.2020 asti. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Lisätiedot: koulujen rehtorit, sivistysjohtaja Antti Jokikokko, p. 044 740 1301