Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Resurssipula vaikuttaa kunnan sosiaali- ja terveyspalveluihin kesäaikana

23.6.2022

Sosiaali- ja terveyspalveluissa on henkilökuntapulaa juhannuksesta heinäkuun loppuun. Kiireelliset asiat hoidetaan, mutta osa kiireettömistä asioista joudutaan siirtämään hoidettavaksi elokuusta alkaen. Tällaisia ovat esimerkiksi lausunnot, todistukset ja ajokorttiasiat.

Reseptien uusinnoissa pyydetään ennakointia ja hoitamaan ne ajoissa kuntoon.

Suosittelemme tutustumaan terveyskylä.fi ja terveyskirjasto.fi – sivustoihin omahoito-ohjeiden löytämiseksi ja käyttämään mahdollisimman paljon sähköistä ajanvarauspyyntöjärjestelmää puhelinruuhkan välttämiseksi. Puhelut hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Pyydämme käyttämään vain yhtä yhteydenottokanavaa turhan työn vähentämiseksi.

Suu-nenäsuojusta suositellaan käytettäväksi hoito- ja tutkimusyksiköiden tiloissa käydessä sekä niiden odotustiloissa. Myös pitkäaikaishoivan yksiköissä vierailijoille suositellaan suu-nenäsuojuksen käyttöä.

Toivomme, että potilailla ja vierailijoilla on käytössä oma suu-nenäsuojus. Ellei ole, se annetaan asiakaspalvelusta tai yksiköstä. Suositus koskee ensisijaisesti yli 12-vuotiaita ja lasten kohdalla maskia voidaan käyttää silloin, kun se on mahdollista.