Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

SATOA-katuruokatapahtuma suunnitteilla Siilinjärvelle

6.4.2023

Kuopiossa supersuosituksi noussutta SATOA-ruokafestivaalia suunnitellaan järjestettäväksi ensimmäistä kertaa myös Siilinjärvellä 4.–5.8.2023. Herkuttelu alkaa perjantaina päivällä ja päättyy lauantai-iltana. Tapahtuman valmisteluista vastaa Siilinjärven kunta yhteistyössä Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten kanssa.

SATOA -katuruokatapahtumassa paikalliset ravintolat ja ruoka-alan toimijat myyvät pieniä ruoka-annoksia – suolaista ja makeaa – paikallisista raaka-aineista taidokkaasti valmistettuna. Ruoka-annosten hinnat asettuvat noin 4–10 euron paikkeille, joten annoksia voi maistella useista kojuista ja samalla nauttia alueen festivaalitunnelmasta.

Päivien aikana Siilinjärven torialueella järjestetään ohjelmaa myös lapsille ja torilla voi tehdä ostoksia tuottajilta. Tavoitteena on luoda kiinnostavat puitteet kaikenikäisille kävijöille ja herkuttelun lomassa voi nauttia samalla tapahtuman ohjelmasta kuten paikallisten muusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä.

Supersuosittua SATOA ruokafestivaalia on järjestetty Kuopiossa ennen pandemiaa jo kuutena vuotena. Siilinjärven tapahtuman tarkemmasta ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Tapahtumaan osallistumisesta kiinnostuneille ravintola-alan toimijoille ja yhdistyksille järjestetään infotilaisuus Siilinjärven kunnantalon valtuustosalissa keskiviikkona 19.4 klo 16.30 alkaen. Infotilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.

Ilmoittautuminen infotilaisuuteen klikkaamalla tästä.

Tapahtuma on osa Agri Food Network -hanketta, johon odotetaan rahoituspäätöstä EAKR:sta.