Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

SATOA Siilinjärvi -tapahtuma tulee jälleen elokuussa

22.4.2024

Vuonna 2023 ensimmäisen kerran järjestetty ja välittömästi siilinjärveläisten sydämet valloittanut SATOA Siilinjärvi -tapahtuma tulee taas! Tämän vuoden tapahtuman ajankohdaksi on varmistunut lauantai 10.8.2024.

Tapahtumassa ravintolat ja muut ruoka-alan toimijat myyvät pieniä paikallisista raaka-aineista valmistettuja maisteluannoksia ja tuottajat omia tuotteitaan kotiin viemisiksi.  Maisteluannokset ovat nimensä mukaisesti maisteluannoksia, ja ajatuksena on, että annoksia voi näin maistella useammastakin kojusta ja samalla nauttia alueen iloisesta festivaalitunnelmasta. Annosten raaka-aineiden osalta tavoitteena on, että vähintään puolet annoksissa käytetyistä raaka-aineista on lähellä tuotettu.

Haku tapahtuman ravintolatoimijaksi ja tuottajatorin myyjäksi on parhaillaan käynnissä. Ravintolatoimijoilla ja tuottajatorin myyjillä on mahdollisuus ilmoittautua mukaan tapahtumaan 12.5. mennessä tästä linkistä.

SATOA Siilinjärvi -tapahtumaa vietetään Siilinjärven torilla ja sen lähiympäristössä lauantaina 10.8.2024. klo 10–20. Tapahtuman tuottaa Siilinjärven kunta yhteistyössä MKN Itä-Suomen kanssa.

Tapahtuman taustalla on kaksi MKN Itä-Suomen hanketta: Agri-Food Network -hanke haluaa mm. vahvistaa ruokakulttuurin näkymistä maakunnassa, mihin Siilinjärven SATOA-tapahtuman syntyminen tuo arvokkaan lisän. Ruokaketjun kehittämishanke Siilinjärvelle -LEADER-hanke auttaa suunnittelemaan tapahtumasta paikallisesti kestävän ja järjestöjen yhteistyöhön perustuvan. Agri-Food Network -hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto ja ruokaketjuhanketta Euroopan maaseuturahasto.