Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärveläisille 9. luokan päättäville nuorille jaetaan kesätyöseteli

5.2.2024

Siilinjärven kunta jakaa kesätyösetelin kaikille siilinjärveläisille 9. luokan päättäville nuorille. Kesätyösetelin avulla kunta haluaa helpottaa nuorten työllistymistä ja mahdollistaa työelämään tutustumisen. Kesätyösetelin arvo on 310 euroa. Talousarvioon on varattu kesätyöseteleihin 65 000 euroa.

Kesätyöseteli on henkilökohtainen ja sitä voi saada yhden kappaleen. Nuori hakee ja hankkii itse työpaikan. Kesätyösetelin työjakson on sijoituttava 3.6.- 2.8.2024 väliselle ajalle.

Työn keston tulee olla kaksi viikkoa (10 työpäivää) ja työajan 30 h/vko. Työnantajan tulee maksaa nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Jos alalla on ”Tutustu työelämään ja tienaa”-sopimus, voidaan noudattaa sopimuksen mukaista palkkausta. Työntekijän kanssa pitää tehdä työsopimus.

Kesätyösetelituki voidaan maksaa työnantajalle, joka palkkaa siilinjärveläisen nuoren, jolle on myönnetty kesätyöseteli. Kesätyösetelituki maksetaan jälkikäteen työnantajalle. Työnantajalla tulee olla Y-tunnus. Työantaja voi olla yritys, yhdistys, järjestö, seura, säätiö, metsäyhtymä tai Siilinjärven kunta.  Työnantaja ei voi olla valtio, muu kunta eikä kotitalous.

Kesätyöseteliin ja sen hakemiseen liittyvät tarkemmat ohjeet julkaistaan kunnan verkkosivuilla ja niistä tiedotetaan viimeistään viikolla 8.

9. luokan päättäneen tulee ilmoittaa kesätyösetelin käytöstä kuntaan 23.5.2024 mennessä.

Lisätietoja ja tarkemmat ohjeet https://www.siilinjarvi.fi/kesatyo.