Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärvellä satsataan opetus- ja varhaiskasvatuspalveluihin

16.11.2022

Sivistyspalveluiden asema vahvistuu ensi vuonna merkittävästi Siilinjärvellä. Tämä käy ilmi vuoden 2023 talousarviosta, jota kunnanhallitus käsitteli maanantain ja tiistain kokouksessaan.

Siilinjärvellä aloitetaan kahden uuden koulurakennuksen rakentaminen, joiden investointi on yhteensä 55 miljoonaa euroa. Alkavina kohteina ovat Ahmon koulukeskus ja Siilinlahden koulu sekä Siilinkosken uusi päiväkoti. Suininlahti on uusin väistökohde, johon tulee viipalerakennus.

Lisäksi opetushenkilöstöön tulee merkittävä 12,5 henkilöstötyövuoden lisäys, joka kohdentuu ennen kaikkea erityisopetukseen.

Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan ehdotuksen vuoden 2023 talousarvioksi ja vuosien 2024 – 2025 taloussuunnitelmaksi ja esittää sen edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi. Talousarvioon voi tutustua tarkemmin kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirjasta.

Lisäksi kunnanhallitus päätti julistaa kunnanjohtajan viran haettavaksi. Hakuaika on 21.11.-15.12.2022 klo 15 saakka. Kunnanjohtajan rekrytoinnin valmistelua varten perustetaan väliaikainen valintaryhmä.